Foto: IMAGO
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - AGF

Årets første Superliga-runde lukker og slukker med en jysk klassiker, når Vejle og AGF brager sammen i Nørreskoven.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19:00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Jakob Sundberg
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Vejle:
De to Superliga-oprykkere Hvidovre og Vejle endte efteråret som nummer 12 og 11, men mens førstnævnte ligner en sikker nedrykker, er der langt mere håb for klubben fra Nørreskoven. Bunden af rækken er nemlig ganske tæt, og i skrivende stund har Vejle kun to point op til Randers over stregen. Ivan Prelec’ tropper starter dog foråret ud med en svær opgave i den jyske klassiker mod AGF.

I bestræbelserne på at sikre overlevelse i Superligaen har Vejle oprustet i løbet af vinteren med tilgang af fem nye spillere. To af dem tidligere Superliga-angribere i Anders K. Jakobsen og Victor Lind, som ligner fine legekammerater til Onugkha helt fremme. Ydermere er Colina, Tyrese Francois og Gustav Granath kommet til fra Augsburg, Fulham og Degerfors.

Udenfor banen har der i vinterpausen været stor ståhej omkring Vejle Boldklub, som var ved at blive solgt til den tysk-tyrkiske forretningsmand Cagdas Senyüre, som dog viste sig ikke rigtig at være den, som han udgav sig for at være… Opkøbet er lagt i graven, og nu skal der bare fuld fokus på mission Superliga-overlevelse.

Prelec må undvære Denis Kolinger, som sidder ude med karantæne, mens der er spørgsmålstegn ud fra Albentosa, som ikke var med i opstartens to sidste kampe.

AGF:
Sidste sæsons bronzevindere AGF spiller igen i denne sæson med i toppen af Superligaen. Aktuelt indtager ’’de hvii’e’’ rækkens fjerdeplads med fem, seks og otte point op til FCK, Brøndby og FC Midtjylland.

Röslers tropper har dog et ganske pænt program foran sig i Grundspillets sidste fem kampe, som blandt andet byder på opgør mod Vejle, OB og Hvidovre fra den nedre del af tabellen, og kan på den baggrund måske mindske lidt af forspringet inden det går løs i Mesterskabsspillet.

AGF har haft et forholdsvist stille transfervindue, men har dog oprustet en smule med tilgange af Tobias Bach fra Fredericia og mest iøjnefaldende Jonas Jensen-Abbew fra FC Nordsjælland, som ligner en stærk tilføjelse til bagkæden. Ydermere er det blevet til kontraktforlængelser med to af efterårets mest lysende profiler i Mølgaard og Frederik ’’TingAir’’.

Bach har gjort det godt i testkampene, og han kan være i spil til at spille venstre wing back.

Rösler må til forårspremieren se bort fra karantæneramte Eric Kahl, mens der er tvivl om Mølgaard og Poulsen, foruden Yakob, som ikke spillede en eneste kamp i efteråret.

Karantæner:
Vejle: Denis Kolinger
AGF: Eric Kahl

Bud på startopstillinger:
Vejle (3-4-3): Trott - Velkov, Albentosa, Provstgaard – Gundelund, Barry, Francois, Albornoz – Lind, Onugkha, Emmanouilidis

AGF (3-5-2): Peacock-Farrell - Jensen-Abbew, Tingager, Akoto – Beijmo, Madsen, Brandhof, Duelund, Links – Bech, Mortensen

Dom:
Både Vejle og AGF spillede et hav af tætte kampe i efteråret. De nedrykningstruede værter tabte kun én gang med mere end et mål, mens alle AGF’s syv sejre var på enten et eller to overskydende mål. Set i det lys bør det blive en tæt affære på Vejle Stadion.

Sæsonens første indbyrdes opgør vandt AGF med 1-0, og en lignende snæver sejr til gæsterne virker realistisk denne gang. Med flere potentielle defensive fravær i begge lejre, og en forbedret Vejle-offensiv, er der dog begrundet håb om flere mål. ’’De hvii’e’’ vinder 2-1.