• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Viborg FF - AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Energi Viborg Arena, Viborg 
Dommer: Jørgen Daubjerg Burchardt 
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffagf #sldk

Holdnyt:
Viborg FF: 
 
Det er efterhånden utroligt, det som Viborg leverer på grønsværen. Klubben vandt senest en svær udekamp med 2-1 over Silkeborg, som betyder, at klubben fortsat kun er tre point efter FC Nordsjælland i toppen. En placering i top seks virker efterhånden sten sikker for klubben, som ikke har tabt i Superligaen siden 21. august. 

Mod Silkeborg formåede Viborg at vende opgøret på hovedet efter at have været bagud 1-0. Her kunne de glæde sig over, at Jan Zamburek endelig kom på måltavlen, ligesom at brandvarme Jay-Roy Grot igen scorede. Der er ikke mange spillere i Superligaen, der er skarpere end ham i øjeblikket. 

Viborg er uden Marokhy Ndione, Lamin Jawara og Kasper Kiilerich, der alle er skadede. 

AGF: 
Forløsningen var enorm for AGF, da Patrick Mortensens scoring sikrede dem 1-0-sejren på Lyngby Stadion sidste uge. Det var nemlig AGF's første sejr i Superligaen fem forsøg, og er ambitionen at ende i mesterskabsspillet, så skal de simpelthen blive bedre til at vinde kampe. 

Det begynder da også at spidse til for århusianerne, som inden denne spillerunde er på syvendepladsen, men som kun har to point op til Randers på tredjepladsen. Det vidner igen bare om, at Superligaen er voldsomt tæt. 

AGF må fortsat undvære Gift Links, der afsoner sin sidste karantænedag for spytklatten mod Brøndby. Til gengæld er Mikael Anderson tilbage igen efter en længere skadespause, og han blev også indskiftet senest mod Lyngby, og spørgsmålet er denne gang, om han er klar til at starte.  

Karantæner:
Viborg FF: Ingen
AGF: Gift Links

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lund Pedersen - Gaaei, Bürgy, Zalatel, Bundgaard - Bonde, Grønning, Leemans - Zamburek, Grot, Said

AGF (3-5-2): Hansen - Kristensen, Tingager, Bisseck - Mølgaard, Madsen, Poulsen, Yakob, Kahl - Mortensen, Duin

Dom:
Viborg kommer ind til opgøret sprængfyldt med selvtillid og en tro på, at det efterhånden er umuligt at tabe en fodboldkamp. Omvendt bliver det spændende at se, hvad den sene sejr betyder for AGF. Var det rygstøddet, som Uwe Röslers mandskab skulle bruge for at sætte en stime af sejre sammen? Vi tror, at de to klubber spiller 1-1.  

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: