• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Viborg FF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Et af de store lokalbrag venter, når Viborg og FC Midtjylland mødes lørdag.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vfffcm #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Oprykkerne fra Viborg har fået en forrygende start på sæsonen i Superligaen. To svære udekampe mod sidste sæsons top seks-hold FC Nordsjælland samt de danske mestre fra Brøndby har kastet fire point af sig.

Viborg har vist, at det er et hold med et godt og klart koncept, som man har taget med sig op i Superligaen, og både VFF og SIF ligner hold, der kan bide sig fast i dansk fodbolds bedste række. Det bør få nogle af konkurrenterne i bunden til at ryste i bukserne, for der skal jo som bekendt findes to nedrykkere.

Mod ærkerivalerne fra FC Midtjylland bliver der med sikkerhed gået til makronerne, og Viborg er ikke blege for at gå til den. Fem gule kort fik man ude mod Brøndby, og man kan spille hårdt, hvis der er brug for det mod det fysiske stærke FCM-hold.

Lars Friis gav senest Daniel Anyembe debut, mens angriber Jay-Rot Grot sad ude med den mindre skade, han plejer - han bør så småt være ved at være klar igen.

FC Midtjylland:
For anden sæson i træk sikrede FC Midtjylland sig et europæisk gruppespil, da man onsdag slog Celtic ud af Champions League-kvalifikationen. Dermed er FCM som minimum sikret et Europa League-gruppespil, og det kaster en del millioner af sig.

De danske vicemestre fik en ringe start under Bo Henriksen med 0-1 hjemme mod OB, men der er blevet lagt lag på i de senere kampe. Mod AaB for en uge siden spillede man en god kamp og vandt fortjent, og i midtugen mod Celtic åd man sig ind i kampen og sad på spillet i den sidste del af anden halvleg og i hele den forlængede spilletid.

Til opgøret er FC Midtjylland fortsat uden Sory Kaba, der ikke har været i spil i denne sæson, og det samme gælder svenske Jens-Lys Cajuste. Ude har Gustav Isaksen også været på det seneste med en mindre skade. Anders Dreyer er med, efter han sad over i midtugen med karantæne.

Karantæne:
Viborg FF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lund - Putros, Kramer, Lauritsen, Sørensen - Lonwijk, J. Grønning, Bonde - Bech, S. Grønning, Bakiz

FC Midtjylland (3-4-3): Lössl - Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho - Andersson, Charles, Evander, Paulinho - Dreyer, Brumado, Sisto

Profilen:
Erik Sviatchenko er født og opvokset i Viborg, og han startede også som ungdomsspiller i VFF, inden han var forbi Houlkær og Søndermarken IK. I 2006 rykkede han som 15-årig til FCM, hvor han nu er anfører for førsteholdet. Det husker de stadig Sviatchenko for i Viborg.

Vidste du, at..:
Bare et af de seneste 15 kampe mellem de to mandskaber i Superligaen har Viborg FF vundet. Det var i 2015, hvor man vandt 4-2 i Herning. FCM har vundet otte af de 15 kampe, og så er der altså seks, der er endt uden vinder. Viborg har ikke siden 2004 vundet en ligakamp over Midtjylland på hjemmebane.

Dom:
Viborg er kommet glimrende fra start i Superligaen, og samtidig kommer FCM måske med lidt tunge stænger, efter man skulle bruge 120 minutters fodbold på at slå Celtic ud.

FCM kommer til opgøret som favorit, men da det er opgør mellem to rivaler, kan det sagtens gå hen og blive en meget lige og duelpræget kamp. Sådan noget er en disciplin, Viborg er stærke i, ligesom FCM normalt er det. Og det samme gælder standardsituationer, hvor begge hold har kvaliteter.

Vi tror på, at Viborg fortsætter de gode takter og har kvalitet nok til at holde FCM fra sejren. 1-1 ender det i Viborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020