Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Hvad skal man holde øje med i forhold til slutspillet i Superligaen? Og hvordan ser det hele ud lige nu? Læs med her og få det store overblik.

De danske klubber er gået på vinterpause, og nu tanker holdene batterierne op og skal i aktion igen i februar. Inden venter dog for de flestes vedkommende en lang og opslidende opstart, så man står knivskarpt til forårssæsonen.

Der er nemlig potentielt meget på spil.

Tipsbladet giver her overblikket over, hvad der er på spil, og hvordan slutspillet i Superligaaen tager sig ud.

GRUNDSPILLET (17 af 22 runder er afviklet)

1. FC Midtjylland 36 point
2. Brøndby IF 34 point
3. FC København 33 point
4. AGF 28 point
5. FC Nordsjælland 27 point
6. Silkeborg IF 27 point
------------------------------------
7. Lyngby Boldklub 20 point
8. Viborg FF 19 point
9. OB 17 point
10. Randers FC 16 point
11. Vejle Boldklub 14 point
12. Hvidovre IF 7 point

Der spilles hjemme og ude mod alle, og dermed spiller alle hold 22 runder, inden holdene deles i mesterskabsspillet og kvalifikationsspillet. Top seks spiller om  mesterskabet og medaljer, mens buns seks primært spiller for at undgå at rykke ud af rækken.

---

MESTERSKABSSPILLET (10 RUNDER - TOTALT 32 KAMPE FOR ALLE HOLD)

1. FC Midtjylland 36 point
2. Brøndby 34 point
3. FC København 33 point
4. AGF 28 point
5. FC Nordsjælland 27 point
6. Silkeborg IF 27 point

I mesterskabsspillet mødes alle hold indbyrdes ude og hjemme. Altså spiller man 10 runder, efter man har spillet 22 i grundspillet. Den danske mester træder ind i 2. runde af Champions League-kvalifikationen. Nummer to starter i anden runde af Conference League-kvalifikationen, og det samme vil vinderen af opgøret i Europa Playoff - opgøret mellem eller 4 og nummer 7 i rækken - det afhænger af pokalvinderen.

Den danske pokalvinder vil indtræde i 1. runde af Europa League-kvalifikationen. Vindes pokalturneringen af et hold i top tre, vil Superligaens nummer fire møde nummer syv om en plads i Conference League-kvalifikationen - ellers er det nummer tre mod syv.

Vindes pokalturneringen af det hold, der også vinder ligaen, vil nummer to overtage pokalturneringens indgang i Europa, da den er højere rangeret end et par Conference League-indgange.

---

KVALIFIKATIONSSPILLET (10 RUNDER - TOTALT 32 KAMPE FOR ALLE HOLD)

7. Lyngby Boldklub 20 point
8. Viborg FF 19 point
9. OB 17 point
10. Randers FC 16 point
-----------------------------------------
11. Vejle Boldklub 14 point
12. Hvidovre IF 7 point

Når de 10 runder er afviklet, og alle har spillet 32 kampe, vil de to dårligste hold rykke ud af Superligaen og blive erstattet af de to bedste hold i 1. division.

Vinderen af kvalifikationsspillet får retten til at møde nummer tre eller fire fra mesterskabsspillet om en plads i Conference League-kvalifikationen i næste sæson. Det er den kamp, der hedder Europa Playoff.

EUROPA PLAYOFF

Vinderen af kvalifikationsspillet møder mesterskabsspillets nummer tre eller fire om en plads i Conference League-kvalifikationen.

POKALVINDEREN

Vinderen af pokalturneringen indtræder i 1. runde af Europa League-playoff. Med mindre turneringen også vindes af det hold, der bliver dansk mester - så overtages pokalvinderens Europa-indgang af rækkens nummer to.