Foto: Getty Images
Superliga

Superliga Powerranking: Brøndby og FCM åbner for AGF og FCK

FC Midtjylland led et skidt nederlag i et meget presset kampprogram og åbner dermed topkampen på vid gab. To hold i bunden skuffer hårdt.

Så gik den ikke længere for FC Midtjylland, der ud over at tabe 1-4 til et veloplagt FC Nordsjælland også spillede en decideret ringe kamp.

Manjrekar James og Bozhidar Kraev overbeviser altså ikke om, at de er fuldgode startere, når starterne skal have pause, og Evander udstrålede igen alt andet end engagement.

Brasilianeren er en formiddabel boldspiller, men det skal altså omsættes til dominerende kampe lige nu.

Brøndby har nu tabt tre på stribe og ser, også med cheftræner Niels Frederiksens egne ord, ud til at have overpræsteret i begyndelsen af sæsonen, og det åbner for alvor scenen for nye aktører.

Omvendt så AaB godt ud i Peter Fehers debut som cheftræner efter Jacob Friis' overraskende stop i jobbet torsdag.

Godt så FC Nordsjælland også ud med meget flot spil af Mikkel Rygaard, Kamaldeen Sulemana og adskillige andre på et hold, der nu er det mest scorende sammen med Vejle og ikke ser specielt hæmmet af at undvære Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard.

AGF og SønderjyskE fortryllede ikke ligefrem nogen i mandagens topkamp, men Haji Wright viste igen meget lovende takter og stort individuelt initiativ i SønderjyskE's angreb, og når man ligger alene nummer ét i Superligaen efter syv runder, er der absolut intet at klage over i Haderslev.

AGF arbejder stadig med chanceskabelsen, når modstanderen absolut ikke vil have kuglen, men i det store billede er det stadig et luksusproblem, når man er AGF.

Seneste runde
Vejle-Randers FC 0-3
FC Nordsjælland-FC Midtjylland 4-1
OB-AC Horsens 1-0
FC København-Lyngby 4-2
AaB-Brøndby IF 2-1
SønderjyskE-AGF 1-1

I Parken fik FC København for første gang i lang tid i Superligaen scoret fire mål på hjemmebane, men når det er mod Lyngby, og defensiven samtidig var usikker mod ligaens måske mest ufarlige angreb, er alt altså ikke fryd og gammen trods to sejre i streg.

Jess Thorup breakede som kommende cheftræner få timer før kampen i en nyhedshistorie i B.T, og arbejdsopgaven bliver stor med en defensiv, der endnu ikke er helet og nu skal undvære Carlos Zeca et par runder efter hans udvisning.

Fredag fik Randers endelig udbytte af chanceskabelsen, mens Vejle ramte jorden igen med et ordentligt klask, og OB fik endnu en vigtig sejr over et bundhold. Tre midtstoppere til at slås med Horsens' mange indlæg hjalp.

Og Horsens og Lyngby...

Der er stadig liv og modstand i begge hold, men det begynder allerede at snerpe til i stillingen og på banen. Syv kampe i længe at gå uden sejr, og der venter hårde kampe mod AGF og SønderjyskE, før de to hold mødes i Lyngby fredag 20. november efter landskampspausen.

Der er ikke noget, der er ovre for nogen af holdene, men man har spillet til lige præcis at ligge nummer 11 og 12, med langt op til de øvrige klubber. Det er intet under, de to klubber er alles nedrykningsfavoritter.

Lyngby spiller frisk til og har haft bolden meget, men en målscore på 7-17 bliver ganske enkelt ikke ved med at gå.

Statistik

Næste runde
Fredag 19.00: Randers FC-AaB
Søndag 14.00: Lyngby-AaB
Søndag 14.00: FC Nordsjælland-Vejle Boldklub
Søndag 16.00: Brøndby IF-OB
Søndag 18.00: FC Midtjylland-FC København
Søndag 20.00: AC Horsens-SønderjyskE

.