Foto: Getty Images
La Liga

Real Madrid brænder straffespark og taber

Efter nederlaget til Mallorca kan Real Madrid senere søndag være otte point efter FC Barcelona i La Liga.

Hyppige pointtab er skridt for skridt ved at sende Real Madrid ud af kampen om det spanske mesterskab.

Søndag eftermiddag tabte den forsvarende mester med 0-1 på udebane mod Mallorca.

Real er fem point efter førerholdet fra FC Barcelona, som med en sejr hjemme over Sevilla sent søndag kan bringe forspringet op på otte point.

Med 18 runder tilbage er det ikke umuligt at nå tilbage, men situationen er den, at Barcelona meget sjældent sætter point til. Kun syv point har holdet tabt i de første 19 runder.

Uden stjernen Karim Benzema leverede Real en meget tam præstation, og end ikke et straffespark kunne hjælpe Real på måltavlen.

Allerede inden kampen gik i gang, begyndte Reals dårlige dag. Keeper Thibaut Courtois blev skadet under opvarmningen og måtte lade sig udskifte i startopstillingen med ukraineren Andriy Lunin.

Han skulle blive overlistet efter kun 12 minutter. Endda på et selvmål, da Nacho Fernandez var uheldig at snitte bolden i eget mål med hovedet.

Real reagerede skidt på den svære start. Favoritten havde bolden markant mere end hjemmeholdet, men savnede de offensive idéer.

Første halvleg bød ikke på en eneste stor Real-chance, men kun et par halvhjertede forsøg fra distancen. Rådvildheden bredte sig på holdet, og flere spillere var tydeligvis frustrerede, da de gik til pause.

Da Real endelig fik en stor mulighed efter knap en time, var det på grund af et meget klodset begået straffespark af Mallorca-målmanden Predrag Rajkovic. Serberen kom blæsende ud i Vinicius Junior, da bolden ellers var på vej ud til målspark.

Marco Asensio, der havde hele sin ungdom i Mallorca, forsøgte sig fra 11-meter-pletten, men keeper Rajkovic gjorde skaden god igen og reddede helt nede ved stolpen.

Normalt er Karim Benzema straffesparksskytte for Real, men franskmanden sad ude med en skade. Han var hårdt savnet. Ikke bare som afslutter, men også hans evner, når han trækker tilbage i banen, kunne Real godt have brugt.

I anden halvleg satte træner Carlo Ancelotti både Luka Modric og Toni Kroos på banen, men heller ikke de to rutinerede midtbanespillere kunne vende kampen for Real.

Det blev ved det ene mål i den chancefattige kamp, og dermed har Mallorca nu 28 point på tiendepladsen. For Real gælder det nu VM for klubhold inden den næste kamp i La Liga om ti dage.

/ritzau/