Video : Tipsbladet
La Liga

Efter skandaler: Regering vil rydde op i forbund

Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) er i en uholdbar forfatning, mener regeringen, som er gået ind i sagen.

Skandalen i Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) har nu nået et omfang, hvor landets regering er trådt ind i sagen.

Tirsdag har regeringen kaldt situationen i RFEF for "uacceptabel" og bedyret, at man nu vil bringe orden i det skandaleombruste forbund.

- Sportsrådet (CSD) og regeringen vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at rette op på denne uacceptable situation, siger Jose Manuel Uribes, præsident for CSD og statssekretær for sport.

Det hele begyndte med, at RFEF-præsident Luis Rubiales måtte trække sig fra posten efter at have kysset en kvindelig landsholdsspiller på munden mod hendes vilje. Senere fik han også tre års karantæne fra Fifa.

Vicepræsident Pedro Rocha har siden ageret præsident og er eneste kandidat til præsidentvalget 6. maj. Men nu er han blevet hvirvlet ind i den korruptionssag, der har ramt forbundet, og hvor Rubiales igen er i centrum.

Dermed kan det ende med, at Rocha bliver streget fra den valgseddel, som lige nu kun indeholder hans navn.

Korruptionssagen centrerer omkring den aftale, Rubiales indgik med Saudi-Arabien om at flytte Den Spanske Super Cup til oliestaten.

Som om det ikke var nok, så efterforsker man lige nu også, om den midlertidige ledelse er gået ud over sine beføjelser. Blandt andet ved at forlænge kontrakten med herrelandstræner Luis de la Fuente.

- Det er i regeringens interesse, at undersøgelsen af alt dette kommer helt til bunds i sagen, siger Jose Manuel Uribes.

Spanien er medvært til VM i 2030. Ifølge Uribes får de nuværende skandale ingen indflydelse på værtskabet.

/ritzau/