Foto: Getty Images
VM

Har gjort det før: Nye beskyldninger mod Rubiales

Fifa er udkommet med dets rapport om Luis Rubiales' opførsel ved VM. Nye beskyldninger er kommet frem.

Det var ikke kun de spanske fodboldkvinder, der fik en lidt for kærlig behandling af Luis Rubiales.

Den tidligere præsident for Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) opførte sig også upassende over for de engelske fodboldkvinder efter VM-finalen tidligere i år.

Det siger Debbie Hewitt, der er forkvinde for Det Engelske Fodboldforbund (FA). Hun forklarer, at en af de engelske spillere blev kysset på munden.

I oktober tildelte Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Rubiales en tre år lang karantæne fra fodboldaktiviteter på grund af spanierens opførsel ved finalekampen. Her kyssede han den spanske spiller Jenni Hermoso på munden.

Spanien besejrede England 1-0 i VM-finalen i Sydney.

Fifa har offentliggjort dets konklusioner fra en undersøgelse af sagen. Her lyder det, at forbundet overvejede at tildele Rubiales en endnu strengere straf.

Disciplinærudvalget i Fifa siger, at Rubiales har "opført sig, som om han ikke kunne straffes" under VM-finalen 20. august.

- Udvalget kan ikke understrege nok at - uagtet den følelsesmæssige tilstand, han var i under og efter kampen - er Rubiales' opførsel utilgivelig og uacceptabel, især med tanke på hans høje status i fodboldens økosystem på det tidspunkt.

Debbie Hewitt er også blevet bedt om at give et vidneudsagn til udvalget, og et resume af det er også en del af rapporten fra Fifa.

Ifølge rapporten siger Hewitt, at Rubiales "holdt sin hånd på og aede" Englands Laura Coombs i ansigtet og "tilsyneladende med tvang kyssede Lucy Bronze i ansigtet" ved medaljeceremonien.

Rubiales hævder, at han forsøgte at trøste Coombs, som på grund af en skade havde en bandage på hovedet og ikke deltog i finalen.

Rubiales forklarer, at Bronze til dagligt spiller for Barcelona og få måneder tidligere havde vundet den spanske Super Cup.

Hewitt siger i rapporten, at hun "følte sig dybt utilpas og forlegen" over den måde, som Rubiales hilste på de spanske spillere. Han skal ifølge hende have klappet til deres numser.

Ifølge rapporten så Hewitt også Rubiales kysse Hermoso på munden.

I sit svar beskylder Rubiales Hewitt for "åbenlyst" at lyve eller "tale ud fra uvidenhed" i forhold til kysset.

Rubiales trådte tilbage fra sin post i RFEF i september, efter at han indledningsvist havde lovet at blive. Han oplyste, at han ville anke karantænen, da den blev udstedt.

Han har gentagne gange sagt, at der var samtykke til kysset.

/ritzau/