• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Sådan kommer de i Conference League-gruppespillet

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den danske mester har en chance for at komme i et Champions League- eller Europa League-gruppespil. De øvrige danske hold kan kun nå Conference League-gruppespillet.

Af Kenneth Jensen

FC Nordsjælland er sikker på en plads i Conference League-kvalifikationen i den kommende sæson, og derudover kommer Viborg eller AGF også med, mens den anden af de to nævnte hold skal kæmpe med FC Midtjylland eller OB om den sidste plads i kvalifikationen til den mindste af de tre europæiske turneringer.

FCK står med gode muligheder for at komme i et af de tre gruppespil i år - du kan læse meget mere om vejen til CL og de mulige modstandere her -  men de øvrige danske hold kan kun nå Conference League-gruppespillet. 

Danmark sender tre hold i Conference League-kvalifikationen, og da FC København vandt pokalturneringen og det danske mesterskab, vil Superligaens andenplads indtræde i tredje runde af Conference League-kvalifikationen, mens de to øvrige danske hold indtræder i anden runde af kvalifikationen.

Altså starter FCN i 3. runde af kvalifikationen. Og her er det helt sikkert, at klubben ikke vil være seedet. Sådan vil det også være i en eventuel playoff-runde.

Superligaens nummer tre - enten AGF eller Viborg FF - og vinderen af Europa Playoff starter i 2. runde af Conference League-kvalifikationen. FC Midtjylland vil være seedet hele vejen til og med playoffrunden, mens hverken AGF, Viborg FF eller OB vil være seedet i en eneste runde. 

Nogle danske hold skal altså vinde tre runder for at komme i et gruppespil.

Taber man i en 2.-, 3.- eller playoff-runden, er der ikke længere mulighed for at komme i et europæisk gruppespil. Så der er altså pres på de danske hold denne sommer.