Sanas drømmemål var nok for AGF mod Hobro

AGF vandt 1-0 på udebanen mod Hobro efter en kamp, som århusianerne dominerede. Tobias Sana afgjorde kampen med et fremragende mål midtvejs i anden halvleg

Hobro tog mandag aften imod AGF i den sidste kamp i forårssæonens første runde. Og det slap gæsterne fra AGF bedst fra, da de tog en sejr på 1-0 efter et fremragende mål af Tobias Sana midtvejs i anden halvleg.

De første ti minutter stod AGF for det meste, og særligt Mustapha Bundu trykkede af på alt, han kom i nærheden af. AGF havde gem forsøg på mål i det første kvarter, men ganske sigende var kun et enkelt af dem indenfor rammen.

Efterhånden kom Hobro dog bedre med i kampen, og fik mod midten af første halvleg fik de lagt et mindre pres på udeholdet. Men det blev ikke til andet en nogle halvforkølede skud udefra, der aldrig rigtig truede Aleksandar Jovanović i AGF-buret.

Generelt var det AGF, der var mest farlige i første halvleg, og efter en halv time tilfaldt der en stor chance til den nyudnævnte AGF-kaptajn Pierrre Kanstrup. Et hjørnespark blev ikke sparket ordentligt væk af Hobros forsvar, og pludselig stod Kanstrup med bolden i straffesparksfeltet. Helt ugeneret fik han skovlet bolden langt over mål, hvilket var meget symptomatisk for afslutningerne i første halvleg.

I halvlegens sidste minut fik Tobias Sana en fin frisparksmulighed, men den hurtige svensker sendte forsøget kort forbi den venstre stolpe. Dermed måtte de to hold gå i omklædningsrummet ved stillingen 0-0.

Da anden halvleg startede, var sneen begyndt at falde. Det lød dog ikke til at køle de to holds angrebsiver, for både Hobro og AGF gav den fuld gas udover kanterne. Det førte blandt andet til en chance til Quincy Antipas, som var tæt på at komme først på et indlæg fra venstre side. Det blev dog blokeret.

Antipas blev dog farlig igen efter 57 minutter, da han modtog en bold på kanten af det lille felt. Hans forsøg på at finde med medspiller lykkedes dog ikke, og den blev sparket væk af en AGF-spiller.

I stedet blev det AGF der kom foran midtvejs i anden halvleg, og det var på et sandt drømmemål. Tobias Sana modtog bolden i venstre side, og efter nogle træk ind i banen fyrede han kanonen af. Og i bedste Philippe Coutinho-stil sejlede bolden i en flot bue mod modsatte målhjørne, helt uden chance for Jesper Rask i Hobro-målet.

Quincy Antipas var Hobros farligste mand i offensiven, og da han var blevet skiftet ud efter en times spil, havde hjemmeholdet ikke noget modsvar til AGF's føringsmål. AGF virkede tilfredse med resultatet, og selvom de ganske vist ikke gravede sig ned i forsvaret, virkede de heller ikke lige så angrebsivrige.

Dermed sluttede kampen 1-0 til AGF, hvilket dermed var AGF-træner David Nielsens anden sejr i Alka Superligaen siden han overtog trænersædet. Med sejren distancerede AGF sig lidt fra Lyngby, og har 22 point på 11.-pladsen i tabellen. Nederlaget betyder for Hobro, at de missede muligheden for at overhale OB og FCK, og er nu på 6.-pladsen.