Video : Tipsbladet
Superliga

Ser svagheder hos Brøndby: Vi kan tage tre point

Trods en sløj stime af resultater er der stadig tro på tingene og egne evner i Silkeborg.

SILKEBORG (TIPSBLADET): Hvis de er kede af det efter en træls stime på ni Superliga-kampe uden sejr, spiller Silkeborg-mandskabet habilt skuespil denne torsdag under en grå himmel og let regn til træning på eget kunstgræs på Jysk Park.

Opspilsøvelsen ligner noget, man har set Silkeborg udføre i især de gode perioder i 2021, 2022 og 2023 med hurtig boldcirkulation, og de udskældte angribere kan godt ramme målet, og score, selvom stimen de seneste måneder har været ubarmhjertig.

At Brøndby er favorit søndag er der nu ingen, der forsøger at tale sig ud af, det vil kræve talegaver og selvbedrag på Komiske Ali-niveau med tanke på Brøndbys flotte stime og det DM-guld, de gulblusede med gode øjne og selvtillid kan skimte otte-ni uger ude i fremtiden.

Men de graver sig ikke ned i Silkeborg, hverken metaforisk eller i søndagens formation, hvor man begynder runden klokken 17 tre point og fire mål foran OB, der har en yderst udfordrende kamp mod FC København.

- Jeg vil fokusere på det fede. Vi stillede os selv et rigtig godt sted med en masse point i første del af grundspillet. Det har vi lidt smidt på gulvet, men vi har stadig en gunstig mulighed for at spille os  i top seks og selv kunne afgøre tingene. Så det er egentlig det, jeg vælger at fokusere på. Og selvfølgelig vil alt andet end top seks være skuffende, siger forsvarsspilleren Oliver Sonne til Tipsbladet efter træning.

- Der er jo ikke nogen af os, der er blevet dårligere fodboldspillere her de seneste ti kampe. Som det er med andet i livet, går det op og ned. Nogle gange er man heldig, andre gange er man uheldig. Vi har haft kampe, hvor vi burde have været bedre, og vi har også leveret gode kampe her i perioden, hvor vi har tabt meget.

- Det er som om, modstanderne ikke skal sætte så meget sammen for at få et mål mod os. Hvor vi selv skal skrue endog rigtig mange gode ting sammen for selv at score. Sådan er det nogle gange, siger Oliver Sonne.

En målscore på 1-9 i de fire forårskampe er rigtigt nok en skidt statistik, og Silkeborg savner de mål, den i efteråret så brandvarme Alexander Lind fik scoret.

Men angriberne og holdet skal nok komme igen, mener Oliver Sonne.

- Ja, det går op og ned i showbiz. Sådan er det for angriberne. Vi har også lukket ekstremt mange mål ind, hvor vi også tydeligere på sæsonen har været bedre til at lukke af.

- Så det gælder jo begge ender, men det er klart, at kynismen i felterne er det, der afgør fodboldkampe. Der må vi bare erkende, at vi ikke har været gode nok til at score, men heller ikke gode nok til at lukke af.

Kan rammes
Brøndby har ikke tabt en Superliga-kamp siden september, hvor FC København på dramatisk vis lavede et flot comeback på Brøndby Stadion.

Så Jesper Sørensens mandskab står stærkt og er toer i tabellen et point efter FC Midtjylland, men Oliver Sonne ser nogle muligheder for Silkeborg i kampen.

- Brøndby er et godt fodboldhold, og de ser gode ud i øjeblikket. Men vi har også set noget video på dem, der får mig til at tænke, at der er punkter, hvor vi kan ramme dem. Hvor de ikke er lige så skarpe, som de er i andre situationer. Alle hold har svagheder, og de svagheder skal vi ramme.

- Jeg sidder med følelsen af, at vi kan gå ud og tage tre point. Jeg synes, vi træner godt, og jeg synes, vi har et hold, der kan udfordre selv Brøndby, siger Oliver Sonne, der ikke vil udlevere playbooken mod guldkandidaten på forhånd.

Silkeborg tabte trods overvægt i spil og chancer til Brøndby tilbage 23. juli på Jysk Park.

SIF har ud over jagten på top seks to pokal-semifinaler mod FC Fredercia at se frem til om to uger.