• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Silkeborg-boss efter nedrykning: Den fejl må vi ikke lave igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF er igen rykket ud af Superligaen, og direktør Kent Madsen håber på at kunne lære af de fejl, der blev begået.

Af Kenneth Jensen

Med tre runder igen af grundspillet har Superligaen fundet den første af tre nedrykkere. Silkeborg IF er færdig i dansk fodbolds bedste række og ved allerede nu, at den står på NordicBet Ligaen næste sæson.

Derfor er man i det midtjyske allerede nu i gang med at finde ud af, hvorfor det endte så galt, og ifølge direktør Kent Madsen ligger svaret sådan set i det hele: Man har ikke været gode nok over hele linjen.

Så nu, hvor man begynder at kigge frem, må man ikke gøre som for to år siden, hvor det tog lang tid at ryste nedrykningen af sig.

Læs også:Silkeborg-chef satser på lynoprykning trods forandret trup

- Vi skal lære af den oplevelse, for vi var for længe om at ryste den af os. Den fejl må vi ikke lave igen, siger Silkeborgs administrerende direktør til klubbens hjemmeside.

Silkeborg rykkede for to år siden ud af dansk fodbolds bedste række efter et samlet nederlag til Esbjerg fB i playoff-kampe, og så startede man ellers livet i den næstbedste række som var man ramt af et chok.

Det endte med at koste Peter Sørensen jobbet som cheftræner, og i stedet blev det Michael Hansen, der fik vendt skuden og ført SIF tilbage i Superligaen. Hvorfor man nu rykker ud igen.

Læs også:Svensk fodboldchef: Vi følger udviklingen i Danmark

 - Lige nu handler det om at få håndteret skuffelsen, og dernæst handler det om at vi indstiller os på en ny opgave. Vi kommer ned i NordicBet Ligaen, der også er omfattet af den nye struktur med 12 hold og et slutspil om oprykning for de seks øverste og om at undgå nedrykning for de seks nederste. Det skal nok blive fint, og vi har et mål om, at vi skal være blandt de to oprykkere, når sæsonen er slut, siger Kent Madsen, der forklarer, at man trods alt ved, hvad der venter:

- Der er styr på situationen – desværre er vi jo trænet i dette her, så Silkeborg IF vil stadig ligne sig selv. Vi kommer til at have en lidt mindre trup, men det ændrer ikke på, at vi har et klart mål: Vi skal tilbage i 3F Superligaen.

Silkeborg er i Superligaens levetid rykket ud af rækken seks gange. Sammen med Vejle Boldklub er det flest af nedrykninger fra Superligaen.

Læs også:Se listen: Silkeborg er Superligaens nedrykningskonger

Læs også:NordicBet Liga-klub har fyret cheftræneren

Læs også:Silkeborg-chef: Nu skal vi tilbage og have fokus på klubbens strategi

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: SønderjyskE - AaB

Det blev til et exit torsdag i Europa, så nu skifter fokus permanent til Superligaen for det danske mandskab Sønderjy...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.