Video : Tipsbladet
Superliga

Skæbnedag for FC Midtjylland-transfers?

Det tyder på, at FC Midtjylland meget, meget gerne vil hente minimum en forsvarsspiller onsdag.

FC Midtjylland har kastet sig hovedkulds ind i en transferjagt på forsvarsspilleren David Brekalo, 24 år, fra Viking.

Indtil videre uden held.

På få dage har Claus Steinlein, Svend Graversen og kompagni fået afvist tre bud - det seneste på hele 30 millioner kroner - af Viking. Viking vil dog ikke slippe forsvarsstjernen uden videre, mens de kæmper med om det norske mesterskab.

Nu kan i dag, onsdag, vise sig at blive lidt af en skæbnedag. Det norske medie VG skriver, at FC Midtjylland meget, meget gerne vil hente en stopper nu, før registreringsdeadline til Conference League-kvalifikationskampen mod Legia Warszawa.

Den kamp spilles torsdag aften, men allerede onsdag aften skal FC Midtjylland registrere de sidste spillere til kampene mod polakkerne. Her må FC Midtjylland tilføje to nye i forhold til truppen. Det fremgår af UEFA’s reglement.

Af den grund, skriver VG, er det også forventet, at FC Midtjylland ganske snart vil afsende endnu et bud på David Brekalo.

Det er desuden også værd at bide mærke i, at FC Midtjylland må registrere to spillere i dag. Den ene kunne potentielt blive en anden forsvarsspiller i form af den tjekkiske højre back Adam Gabriel, der ventes at komme til Heden via Sparta Prag. 

Før nogen af dem kan blive registreret til Conference League-kampene, skal handlerne dog endegyldigt på plads. 

Det giver også god mening, at “ulvene” vil hente nyt blod til forsvaret til så vigtige kampe. Forsvaret har været stærkt decimeret i sæsonstarten grundet skader og karantæner Senest mod Brøndby IF måtte cheftræner Thomas Thomasberg stille med kun én central stopper i Juninho, og han blev flankeret af midtbanespiller Oliver Sørensen og venstre back Paulinho i et tremandsforsvar, mens midtbanespiller Charles måtte tage sig af højre wingback. 

Og kampene mod Legia Warszawa er vigtige - ikke mindst økonomisk. Alene det at kvalificere sig til gruppespillet i Conference League vil sende små 22 millioner kroner i kassen hos FC Midtjylland ifølge UEFA's dokumenter. Derudover kan der komme flere millioner via gode resultater, mens der også kommer tv-penge.

FC Midtjylland starter med at møde Legia Warszawa på hjemmebanen torsdag aften. Der er returopgør næste torsdag.