Video : Tipsbladet
Superliga

SL-profil i kæmpe formdyk: Det gør da lidt ondt

Alexander Linds målkonto er gået helt i stå i foråret, og angriberen ville da også lyve, hvis han sagde, at det ikke påvirkede ham.

Gode angribere lever af at score mål.

I efteråret scorede Alexander Lind mål på samlebånd for Silkeborg, men siden er angriberen gået i vinterhi, og vi skal helt tilbage til den 20. oktober sidste år for at finde angriberens seneste mål i Superligaen i en 2-1-sejr mod Hvidovre. 

Hovedpersonen selv indrømmer da også, at han aldrig før har gået så lang tid uden at finde vej til netmaskerne.

- Det har ikke været top, og selvfølgelig hører man lidt for det fra familie og venner. Det er nok mest dét, der går mig på for at være ærlig, så det er lidt træls, at de bliver ved med at stikke til en, fortæller Alexander Lind til Discovery+ og tilføjer. 

- Jeg har aldrig prøvet sådan en periode på et halvt år, hvor jeg ikke har scoret. Det er alligevel første gang som fodboldspiller, at der er gået så lang tid. Det gør da lidt ondt, men jeg synes stadig, at jeg har tro på tingene. 

Men hvad er der sket med Alexander Lind, siden han pludselig har glemt hvor målet står?

Ifølge fodboldekspert Lars Jacobsen er det hovedet, der driller den engang så scoringssikre silkeborgenser. 

- Jeg siger selvtillid. Det er det, der sker, red, når man som angriber begynder at misse nogle chancer. Da han lavede mål uge efter uge, der var det ikke kun afslutninger, men også nogle af de aktioner og touch, han havde på bolden. Dengang lykkedes det hele, men jeg kan garantere, at han ikke er blevet en dårligere fodboldspiller på et halvt år. 

På trods af Alexander Linds scoringskrise befinder han sig stadig i toppen af topscorerlisten i Superligaen med sine ti mål, hvilket lige akkurat rækker til en delt andenplads kun ét mål efter Andri Gudjohnsen og Cho Gue-Sung.