• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

SL-spørgsmål: Kan Randers smadre BIFs vilde stime?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på den kommende runde i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Der er midtugerunde i dansk fodbolds bedste række, og dermed er Superliga-spørgsmål også tilbage. 

Denne gang kigger vi nærmere på kampen om top seks, Horsens' forfærdelig start på foråret samt Brøndbys helt suveræne stime mod Randers FC.

Her er, hvad vi skal have svar på i 19. runde af Superligaen.

Kan Horsens overhovedet score et mål?

Fem kampe, nul mål. Hvis nogen har en leg med at drikke en genstand, når AC Horsens scorer, er det svært at få en lille skid på for tiden. AC Horsens har scoret sølle 10 mål i denne sæson, og både Jonas Wind og Patrick Mortensen har lavet flere mål hver for sig, end hele Horsens-holdet har lavet mål i 18 runder i denne sæson.

Ja, det er lykkedes for Jens Berthel Askou at få lukket af, og man har de sidste par runder spillet 0-0, men ellers er der ikke meget at glæde sig over for mandskabet, der ligger sidst i Superligaen og ærlig talt også ligner rækkens ringeste hold.

Hvor skal det komme fra? Det er svært at sige, men måske det kan ske mod et AaB-hold, der heller ikke har vundet i foråret og tilmed er ramt af skader. Vi holder øje, Horsens, og vi udbringer gerne en skål, hvis det lykkes at få sendt kuglen i nettet.

Bliver top seks-kampen brutal til sidst?

Randers FC ligger med 27 point på femtepladsen i Superligaen, OB og SønderjyskE ligger med 24, mens AaB og Vejle har henholdsvis 22 og 21 point. Selv FCN er stadig med i ræset om top seks, da holdet har 19 point.

Det er ved at udviike sig til lidt af et kapløb, hvor der allerede denne torsdag bliver hård kamp om det, når SønderjyskE og OB mødes. Haderslev-klubben har tabt seks af de seneste syv kampe i Superligaen, mens OB lige pludseligt har udnyttet alle konkurrenternes pointtab til at bringe sig tilbage i kampen om top seks, selv om visse "eksperter" dømte OB ude, døde og begravet (undskyld, Fyn). 

AaB gæster Horsens tirsdag og får ikke bedre mulighed for at få en sejr i dette forår, mens Randers skal op mod lidt af en hademodstander i form af Brøndby på udebane. Mere om det herunder.

Kan Randers bryde forfærdelig stime?

Hvis Thomas Thomasberg rev lidt af håret ud under nederlaget til OB i weekenden, forstår man ham, for ikke nok med, at man rejste hjem uden point, mistede man også både Erik Marxen, Jesper Lauridsen og Alhaji Kamara til skader. Førstnævnte er formentlig ikke slem, mens de to andre ventes ude nogle uger.

Som om det ikke er nok, venter nu et opgør mod et hold, Randers aldrig slår. Som i næsten aldrig. Vi skal tilbage til 2014 for at finde seneste Randers-sejr over Brøndby i Superliga-regi.

Siden er spillet 14 kampe, uden at Randers har besejret Brøndby, der omvendt har slået kronjyderne i ni af de 14 kampe. Av. Og hvem husker ikke, da Randers i 2015 var på vej mod en sikker sejr mod Brøndby og en presset Thomas Frank. Foran 2-0 med 25 minutter igen af opgøret reducerede Randers' tidligere helt Ronnie Schwartz til 1-2, inden Jonas Borring 13 minutter før tid slog sømmet i kisten med scorigen til 3-1.... troede de fleste. Johan Larsen gjorde det minuttet efter til 2-3, og så var "Plaffeministeren" på plads i tillægstiden til 3-3.

Kan Randers endelig få bugt med Brøndby? Det vil tiden vise. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus