• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Slagen Ståle: Første halvleg var et mareridt - ikke FCK værdigt

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken var alt andet end tilfreds med FC Københavns første halvleg mod OB.

Af Mads Bye Marboe

OB spillede FC København ud af brættet i de første 45 minutter, da klubberne søndag aften sparkede den nye Superliga-sæson i gang.

Fynboerne førte 3-0 ved pausefløjt, og det fik Ståle Solbakken til at foretage hele tre ændringer i pausen. Havde der været mulighed for det, havde han imidlertid skiftet endnu flere, for nordmanden mener ikke, at første halvleg var FCK værdig.

- Første halvleg var et mareridt, hvor vi leverede en pinlig indsats. Det var pinligt for mig, som er ansvarlig, og for spillerne, for det her var ikke FCK værdigt. Og det gør ondt, for mine medtrænere og vores nye fysiske træner og analytiker har alle gjort et stort stykke arbejde for at forberede spillerne på, hvad der ventede.

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da OB fik besøg af FCK

- Men så er der 11 mand, der går på banen uden at være mentalt klar og uden at vise hverken vilje, tro eller lederskab. Vi tror, vi bare kan udspille dem med en hæl-og-tå-attitude, men vi går i den samme fælde som i sidste års sæsonpremiere, fortæller han til klubbens hjemmeside.

- De kommer med 100 kilometer i timen, og så nytter det ikke at spille småbold. Hver gang vi mistede bolden, så det ud, som om de kunne løbe ned og score. Det var et mareridt, selv om vi prøvede at justere undervejs og rykke kæderne tættere sammen, men det nytter ikke, når der mangler vilje og intensitet til at løbe de ekstra meter.

Solbakken påpeger, at heller ikke præstationen i anden halvleg var tilfredsstillende, selv om FCK fik scoret to gange.

Læs også:Tverskov om vild OB-sejr: Fair nok

- Det blev bedre efter pausen, hvor vi gamblede med en midtbanediamant og sendte mange folk frem, men de lurer hele tiden på kontra og kunne have straffet os et par gange. Det blev en ret urolig halvleg, som jeg heller ikke er særlig tilfreds med, men der var dog en anden intensitet og løbevilje. Hvis vi havde haft den før pausen, var det måske gået anderledes.

Kamil Wilczek scorede begge FC Københavns mål.

Læs også:Bedst og værst: OB'er genopfandt sig selv, da dyr FCK’er dumpede fælt

Læs også:Bjelland om pinlig FCK-halvleg: Ikke én kunne være sin præstation bekendt

Læs også:Michelsen efter suveræn første halvleg: Lidt overrasket