Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: Stillinger på spil for OB-bosser

SPILLERBUDGETTER: OB har penge nok til at komme i Top 6. Nu skal den svenske duo Björn Wesström og Andreas Alm vise, de kan få klubben derop.

Hvad har OB at rutte med til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Med transfervinduet åbent på vid gab har vi stadig til gode at se, hvad klubberne i Superligaen har at gøre godt med.

Vi ser her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, og hvad tendenserne er.

Vi følger op igen til efteråret, når transfervinduet er lukket.

Her tager vi temperaturen på OB, der fra et konkurrence-synspunkt har klaret sig enormt flot i Superligaen i de seneste år, men som ikke kan tage noget som helst for givet.

OB
Anslået spillerbudget i 2023/24: 45-50 millioner kroner
Personaleudgifter: 62,8
Afskrivninger transfers: 7,9
Årsresultat: -4,4
Mulige salg:
Tobias Slotsager (10+)
Mads Frøkjær-Jensen (10+)
Emmanuel Sabbi (5+)

Tendens
OB vokser i finansiel styrke. Nu skal man have de rette spillere og resultater ud af det.

ANALYSE
OB får ofte en hård medfart i offentligheden, og det kan jo dårligt nok overraske.

I et årti har klubben kun en enkelt sæson bevæget sig op i den bedste halvdel, og da blev man sat godt og grundigt på plads af de øvrige klubber i slutspillet.

Den seneste sæson var på mange måder en opvisning i de middelmådige perioder, der koster OB så meget: Om man så på dataene (OB var heldig med ikke at indkassere flere mål og tabe flere kampe) eller på, hvor OB fik pointene (mod de mindre klubber, mens man fik bank af klubberne i Top 6), var ottendepladsen såre fortjent.

Men der er en vis grund til at tro, at tingene alligevel kan forandre sig. Ikke voldsomt meget, men nok til, at man i det mindste kan komme ind i Top 6.

OB er ikke stor og stærk finansielt, men der er kommet lidt ekstra penge i kassen og en villighed til at betale for spillere, der gør Björn Wesströms muligheder en del større end det, forgængerne Jesper Hansen og Michael Hemmingsen stod med.

Der er sådan set midler nok til at lave de samme handler, som Viborg og Randers laver. Og sådan set også dem i AGF, på nær de dyreste.

Så er det helt store spørgsmål nærmere, om man formår at finde flere som Yankuba Minteh og få dem på banen.

OB skal finde deres Elias Achouri og Lasse Berg Johnsen, ikke flere spillere, der har niveau til at blive mellem nummer syv og ti i Superligaen.

Om det lykkes denne sommer vil tiden vise, for det er aldeles ukendte spillere i Superliga-sammenhæng, der er kommet til i den første måned af transfervinduet.

Men det er nu, der skal ske noget. Et år til i midten af nedrykningsslutspillet rækker ikke.