• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Kræver regler for kamptidspunkter i varme

Foto: Getty Images

FCM's kamp på Cypern mod Larnaca har affødt øget pres for protokoller omkring spilletidspunkter i varme lande.

Af /ritzau/

Det lykkedes FC Midtjylland at spille sig videre fra anden kvalifikationsrunde i Champions League med en sejr efter straffesparkskonkurrence ude mod cypriotiske AEK Larnaca.

Ifølge Spillerforeningen, de danske fodboldspilleres fagforening, spillede midtjyderne dog under forhold på Cypern, som ikke var i orden.

Med kampstart 18.30 viste termometeret stadig 35 grader. FCM forsøgte at få rykket kampen, men det ville hjemmeholdet ikke ifølge FCM-direktør Claus Steinlein, som er med i Spillerforeningens podcast "Spiller til Spiller".

Spillerforeningen var inde over og pressede på for en flytning af kampen til senere på aftenen - men altså uden held.

Derfor skal der laves en protokol fra international side, som fastslår, under hvilke varmeforhold en kamp må afvikles, mener Spillerforeningen.

- Vi skal jo ikke have en, der skal falde om, inden vi begynder at gøre noget, siger foreningens direktør, Michael Sahl Hansen, til spillerforeningen.dk.

Han anerkender, at der er flere interessenter i spil, når tilskuerhensyn, tv-rettighedshaveres ønsker og andre aspekter også skal indgå i ligningen.

- Renset for den slags behov, så bør kampe aldrig spilles på tidspunkter, hvor det er så ulideligt varmt. Det er simpelthen ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, fastslår Michael Sahl Hansen podcasten.

FCM kom videre, og ingen spillere faldt om i den drænende varme, men Michael Sahl Hansen er overbevist om, at det vil få konsekvenser, hvis ikke der bliver lavet en klar protokol, som ikke blot er vejledende.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før der er én, der falder om på banen. Det tør jeg godt lægge hovedet på blokken og sige. Det er det, der kommer til at ske, mener Michael Sahl Hansen.

FCM røg senere ud af Champions League-kvalifikationen og spiller i stedet i Europa Leagues gruppespil i denne sæson.

/ritzau/