• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Komet stikker til FCK-toppen: Troede ikke på mig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske landsholdsdebutant Rasmus Højlund har virkelig fået gang i karrieren, efter han skiftede væk fra FC København.

Af Kenneth Jensen

Det lignede et godt salg, da FC København i januar 2022 solgte angriber Rasmus Højlund, men den danske bomber, der torsdag aften mod Kroatien fik debut for landsholdet, har siden været gennem så vild en udvikling, at FCK måske havde fået en hel del mere end de godt 20 millioner kroner, hvis man havde ladet ham få sit gennembrud i klubben. Nu har man formentlig fået noget videresalg også, men det kunne måske være blevet til meget mere.

Men han fik aldrig helt chancen, og til danske medier - blandt andre Ekstra Bladet - talte han efter kampen mod Kroatien om netop det.

Angriberen, 19 år, fik et stort gennembrud i østrigsk fodbold hos Sturm Graz, inden han denne sommer blev solgt videre til italienske Atalanta for over 100 millioner kroner.

Efter debuten torsdag aften fortalte Rasmus Højlund om det faktum, at der ikke helt var tro på, at han kunne slå igennem i FCK.

- Det var ikke kun én person. Det var en fælles beslutning (at sælge ham, red.). Trænerteamet og dem, der sidder øverst i ledelsen. De vurderede, at det ikke var mig, der skulle stoles 110 procent på, og det er jo deres beslutning, siger Rasmus Højlund, der glæder sig over succesen:

- Det er fedt at kunne bevise på otte måneder, at man kan gå fra at være en spiller, de ikke helt troede på, til at være en spiller, der nu render rundt sammen med nogle af de største danske spillere i historien.

Rasmus Højlund kan få sin landskamp nummer to på søndag, når Danmark møder Frankrig i Parken.