• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Større klubber bejler til Mathias Kvistgaarden

Foto: Getty Images

Mathias Kvistgaarden har skiftet agent, og han fortæller, at der allerede har været interessante henvendelser.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Mathias Kvistgaarden har lavet et skifte fra Michael 'Mio' Nielsen til Ebbe Sand.

Brøndby-angriberen har fået sig en ny agent i den tidligere landsholdsangriber, der fremover skal hjælpe ham med karriereplanlægningen.

Ebbe Sand er ansat i Elite Consulting, som er et af de største agentfirmaer i Danmark, og selvom et skifte ikke ligger lige for, så har agenten allerede fået de første henvendesler.

Det oplyser Ebbe Sand til Tipsbladet.

- Der er ikke noget konkret, men der er henvendelser i forhold til interesse. Det er Brøndby, der får buddet først, hvis der kommer et konkret bud, men jeg ved i hvert fald, at der er interesse for ham, siger han uden at ville komme henvendelserne nærmere.

Kan et skifte komme på tale nu?

- Det vil jeg ikke udelukke. Det kan man ikke i den her verden. Men det er ikke kun os, der bestemmer det. Han har stadigvæk en lang kontrakt i Brøndby, så det kommer også an på, hvad de vil. Men der er allerede større klubber og ligaer, som holder øje med Mathias. Vi må se tiden an. Han er ung, er omkring U21-landsholdet og har spillet mange kampe for Brøndby, hvor han har gjort det godt.

Mathias Kvistgaarden jubler efter slutfløjt over sejren på 2-0 over AC Horsens i efteråret.

Særligt i forårets sidste kampe viste Mathias Kvistgaarden prøver på sit talent, hvilket også fik Brøndby IF til at forlænge aftalen med ham frem til 2025. Brøndby IF var dog ikke overbevist nok af hans evner, for sidste sommer hentede de Ohi Omijuanfo og Nicolai Vallys, som har henvist Kvistgaarden til bænken.

- Efter Ohi og Vallys kom ind, så røg han mere på bænken og fik indhop istedet. Den situation skal vi selvfølgelig se an her i løbet af foråret, hvor Jesper Sørensen også kommer ind med sine planer og ideer. Det er klart, at der altid er konkurrence i store klubber, men jeg siger heller ikke, at han så bare skal gå ind og slå Ohi af, for det er to vidt forskellige spillere. Det kommer også an på det system, som bliver implementeret.

Handler det også om at se tingene an under Jesper Sørensen for så at vurdere et muligt skifte til sommer?

- Det er svært at spå om sådan nogle ting, men det kunne sagtens se sådan ud. Mathias er glad for at være i Brøndby, og han er ikke sådan en, der giver op, fordi han kommer på bænken i et par kampe. Han tager istedet arbejdshandskerne på, og knokler stenhårdt på træningsbanen hver eneste dag. Det er også sådan, at man skal tackle det, så han kan overbevise træneren om, at han skal tilbage på holdet.

- Jeg ved, at Mathias også har drømme og ambitioner, men hvornår det bliver, må tiden vise. Han er et godt sted nu. Brøndby er et godt sted, hvor der virkelig er tryk på, og hvor man kan forberede sig selv på det næste skridt. Lige nu og her handler det om at komme endnu tættere på startopstillingen, for det er her, man kan præsentere sig bedst muligt, siger Ebbe Sand til Tipsbladet.

Udover at få hjælp til de næste skridt i 20-årige Mathias Kvistgaardens karriere, så kan Ebbe Sand som tidligere angriber også hjælpe ham med sparring og hjælp til spillet på banen.

Mathias Kvistgaarden blev i efteråret brugt 16 gange i Superligaen, hvoraf fem kampe var som starter. Desuden er det blevet til tre mål i denne sæson. Nu skal han så forsøge at overbevise Jesper Sørensen om en større rolle på Brøndby-holdet.