Video : Tipsbladet
Superliga

Hårene rejste sig: Stor cadeau til FCK's fans

Henrik Dalsgaard sætter ord på en svær uge og sender en tak til FC Københavns fans for at hjælpe med at skabe en flot ramme, hvor der blev sendt tanker til Kristoffer Olsson.

HERNING (TIPSBLADET) Det var følelsesladet for mange, da FC Midtjylland fredag aften mødte FC København.

Klubben fra Ikast og Herning har været gennem en hård uge efter nyheden om Kristoffer Olssons alvorlige sygdom og indlæggelse.

Så opgøret mellem FCM og FCK, som FCM vandt med 2-0, blev spillet i skyggen af nyheden om den svenske midtbanespiller.

Men der var også plads til at hylde den 28-årige midtbanespiller og sende ham gode tanker, og det gjorde hele stadion, inklusiv spillere, trænere og modstandernes supportere. Da uret rundede minut otte, klappede alle, og spillet var stoppet.

Det var noget, som Henrik Dalsgaard efter kampen havde et særligt fokus på.

- Nu er jeg ikke typen, der begynder at græde, men hårene i nakken begyndte at rejse sig - det var et flot øjeblik. Og stor cadeau til FCK's fans, at man kan samles om det. Det viser stor respekt for "Kris". Nu krydser vi bare fingre for, at han snart er tilbage, siger Henrik Dalsgaard til Tipsbladet og den fremmødte presse.

Henrik Dalsgaard kom ikke selv i aktion i opgøret mod FC København, men den rutinerede forsvarsspiller, der blandt andet har spillet i Brentford, AaB og for det danske A-landshold, har haft en vigtig rolle i FC Midtjylland den seneste uge, hvor han som leder i FCM har skullet være med til at hjælpe alle i truppen, der har haft behov for det.

- Det har været specielt. Os rutinerede spillere har skullet fornemme, hvem der havde brug for at snakke, og hvem der ikke havde brug for at snakke. Hvem har skullet have et ekstra skub for at komme ud på træningsbanen og ligesom forstå, at det er en god idé at komme ud og slå tankerne væk fra det hele? Det har været lidt touchy-touchy, hvem der har haft brug for noget, og hvem der skulle skubbes en tand højere op for at snakke med nogle professionelle, siger Henrik Dalsgaard og forklarer, at han er imponeret over sammenholdet:

- Folk har klaret det til UG, og jeg synes også, vi håndterede det på en god måde med at lave en lille tribute i Olsson-trøjer (da spillerne kom til stadion, red.). Derefter handlede det om at få det parkeret og fokusere 100 procent på kampen.

- Der er lige et stop i ottende minut, hvor hårene rejser sig. I dag gav det os noget ekstra energi. Render man rundt og har ondt af sig selv på banen i det 80. minut, kan man lige tænke over tingene og tage benene på nakken.

Henrik Dalsgaard og FC Midtjylland fører nu Superligaen - i hvert fald indtil Brøndby har spillet søndag. Der er nu 10 dage, til man spiller igen. Og i den periode kan spillere og ansatte i FC Midtjylland nå at reflektere lidt over tingene.

Men mest af alt er håbet bare, at Kristoffer Olsson kommer sig snart.

- Nu har vi to fridage, og så kan folk være sammen med deres familier. Vi kan snakke videre på mandag, hvis nogen har brug for det. Vi håber bare på, at der kommer en god nyhed, og at "Kris" er vågnet. Det er det, vi krydser fingre for, siger Henrik Dalsgaard.

Henrik Dalsgaard står i denne sæson noteret for 14 kampe i Superligaen - det er blevet til to scoringer og tre oplæg.