• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Karl Dorph Søe

Stor uenighed: Hvem er årets træner i Superligaen?

Foto: Getty Images

Der hersker stor uenighed blandt Viaplays eksperter om, hvem der er årets træner i Superligaen.

Af Karl Dorph Søe

Jacob Neestrup, Jacob Friis, Uwe Rösler eller sågar Freyr Alexandersson?

Der er mange om buddet til årets træner i Superligaen, og blandt Viaplays eksperter hersker der også stor uenighed om, hvem der skal løbe med hæderen. 

Flest peger på Jacob Neestrup, der har formået at vinde 'The Double' med et FC Købehavn-hold, der gik til vinterpause med otte point op til førerholdet fra FC Nordsjælland. 

- Jeg kan næsten ikke se, hvordan han nogensinde skulle få den, hvis ikke han vinder den nu, hvor han vinder 'The Double'. Den tydelighed han har i sin kommunikation, er jeg meget imponeret over. Han optræder selvsikkert, han går forrest. Jeg kan godt lide, at der kommer en træner, der siger, nu går vi den her vej. Uden Jacob Neestrup ville der ikke være et mesterskab til FCK, fortæller Stig Tøfting til Viaplay. 

Tøftings kollega Kenneth Emil Petersen er enig i analysen. 

- Den forfatning, som FCK var i, da Neestrup overtog dem, var så ringe. Det, at han fået dem tilbage på rette vej på så kort tid, det beviser, at det ikke er alle, der bare kan gå ind og træne en trup som FC København. Det passer ikke, det var svært for Jess Thorup. Jacob Neestrup lykkedes med det til perfektion, fortæller han.

Det er dog ikke alle af Viaplays eksperter, der peger på Neestrup.

Poul Hansen, Ken Ilsø og Peter Sørensen mener alle, at Jacob Friis fortjener prisen. Han formåede at bringe Viborg FF i spil til medaljer, og selvom det glippede for domkirkebyen i sidste spillerunde, kan de senere i dag få adgang til europæisk fodbold, hvis de slår rivalerne fra FC Midtjylland.

Martin Jørgensen peger på Uwe Rösler i AGF, der haft et fantastisk forår, der endte med at bringe bronzemedaljer til 'Smilets By'. 

Jesper Thygesen peger på Freyr Alexandersson, der på mirakuløs vis formåede at holde Lyngby BK i Danmarks fineste fodboldselskab efter en fantastisk slutspurt i forårssæsonen.