Stort interview: OB-keeper er sulten efter mere succes
Foto: Getty Images
Superliga

Stort interview: OB-keeper er sulten efter mere succes

Sten Grytebust ser tilbage på sit første år i OB, hvor han markerede sig som en af klubbens profiler. Nu vil han fortsætte udviklingen.

OB har havde et skidt efterår, men en af de spillere, der gjorde en positiv forskel for fynboerne, var Sten Grytebust.

Målmanden var en af OB’s bedste spillere i efterårssæsonen, hvor han med store redninger var med til at holde OB inde i mange af de kampe, som klubben var involveret i.

Det er et års tid siden, at Grytebust kom til OB, og han ser tilbage på sit første år i klubben med en blandet fornemmelse.

- Klubmæssigt har det været blandet. Vi startede rigtig godt i min første tid her, og foråret var for så vidt rigtig godt. Nu er det ikke gået så godt i efteråret, men for mit eget vedkommende har det været fint. Jeg ved ikke, om jeg præsterede fra dag ét, men jeg har haft en fin udvikling, og jeg er blevet bedre. Det er gået fint indtil videre, og jeg er meget sulten efter, at det skal fortsætte, siger Sten Grytebust til tipsbladet.dk.

I december blev han nummer tre i Tipsbladets afstemning blandt Superligaens målmænd om kåringen som Årets Målmand i Danmark.

- Jeg vandt ikke, menjeg glad for tredjepladsen, fordi det er de andre målmænd har stemt. Jeg er glad for, at der er flere, der mener, at jeg har gjort det fint, siger Grytebust, der er tilfreds med, at han har markeret sig positivt i løbet af sin første tid i OB.

- Da jeg kom til klubben, ville jeg gerne give et godt indtryk i forhold til klubben og omgivelserne, men det har ikke været mit fokus. Jeg ville til en ny klub og skulle vænne mig til det hele. Selvom jeg er norsk landsholdsspiller, var der ikke så mange danskere, der kendte mig, så jeg skulle overbevise omverdenen om mine kvaliteter. Jeg så meget frem til at komme til OB, og hvis jeg har givet et godt indtryk, er jeg glad for det. Jeg ser frem til hver træning og kamp, hvor jeg vil gøre mit bedste. Hvis andre synes, at jeg gør det godt, er det dejligt, siger Sten Grytebust.

I løbet af sit første år i OB har klubben skiftet målmandstræner fra Lars Høgh til Lars Bjerring, og det har naturligvis haft betydning for Sten Grytebust, der dog har været glad for begge læremestre.

- Jeg havde Lars Høgh i fire måneder, og han hjalp mig meget. Jeg var meget glad for at have ham, for han hjalp mig både på banen og uden for banen, hvor jeg var ny i Danmark. Han hjalp mig med at komme ind i dansk fodbold, hvor han er en stor profil. Han hjalp mig på plads i Superligaen. Lars Bjerring har videreudviklet træningen, og vi har arbejdet videre med tingene. Det er forskellige målmandstrænere, men principperne er meget det samme. Man kan sige, at jeg har været privilegeret af at have to virkelig gode målmandstrænere, siger han.

Hans gode præstationer for OB har allerede fået norske medier til at spekulere i et nyt klubskifte for landsholdsmålmanden, men det tænker Grytebust ikke meget på.

- Jeg havde ambitioner, inden jeg kom til OB, og jeg har også ambitioner nu. Jeg vil gerne tage det næste step i min karriere på et tidspunkt, men hvis jeg skal forlade OB nu, skal der komme noget virkelig interessant og specielt. Jeg ser frem til at spille længere tid i OB, for jeg er glad for at være her. Jeg er en del af holdet, og jeg kan ikke fraskrive mig ansvaret for, at vi kommet i den her situation, siger han.

Først og fremmest har Grytebust fokus på forårssæsonen, hvor OB skal rette op på de dårlige resultater fra efteråret.

- Det er en kæmpe mulighed for at revanchere det dårlige efterår. Vi har fem kampe igen af grundspillet, og vores fokus må være at se frem til det med positivt sind. Jeg ser ingen grund til, at vi skal tabe nogle af de kampe, så det må være vores fokus. Personligt ser jeg meget frem til at komme igen, siger Grytebust, der medgiver, at sæsonmålet om top seks stort set er umuligt at opnå.

- Det bliver svært, og man kan måske godt sige, at sæsonen er ødelagt, når vi ikke kommer i top seks. Men vi har stadig meget at spille for, og det er den måde, vi skal anskue det på. Når vi er havnet i den her situation, må vi egentlig bare nyde, at der stadig er meget at spille for. Vi skal vinde så mange af de sidste kampe som muligt, så vi får det bedst mulige udgangspunkt til slutspillet, siger den norske keeper.