Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-anfører stopper: Mangler det mesterskab

Søndag spiller FC Midtjyllands anfører Henrik Dalsgaard sin sidste kamp i klubben, men det er ligegyldigt for anføreren, indtil de 90 minutter mod Silkeborg er spillet.

IKAST (Tipsbladet): I et halvt år har det stået klart, at Henrik Dalsgaard stopper i FC Midtjylland.

Afskeden blev endeligt bekræftet af fodbolddirektør Peter Sand for en lille måned siden, men det har ikke forhindret forsvarsspilleren i at starte inde i slutspillet og sandsynligvis igen være med mod Silkeborg IF på søndag, efter han havde karantæne mod FC Nordsjælland i seneste runde.

Brøndby er storfavorit til at vinde Superligaen søndag, da man a point med FC Midtjylland har en langt bedre målscore.

Brøndbys modstander er AGF, der tirsdag vandt en overraskende sejr over FC København, og Henrik Dalsgaard bruger ikke tid på, hvad der følger efter afskedskampen søndag.

- Prøv at hør: Vi har kun én ting i hovedet. Og det er, at vi skal vinde den kamp og gøre absolut alt,  hvad vi kan for at lægge så  meget  pres på [Brøndby]. Alt andet, det må vi tage bagefter. Der er kun én ting, der fylder i mit hoved, siger Henrik Dalsgaard til Tipsbladet.

Og det mesterskab, FC Midtjylland kan tage ved at få et bedre resultat end Brøndby, vil gøre en forskel, når hele regnskabet over tre år i FC Midtjylland skal gøres op.

- Meget står og falder med kampen på søndag. Står vi med et mesterskab, har min tid her været en stor succes. Står vi med en andenplads, vil jeg jo sige, at vi lige mangler det mesterskab, for at det havde været en virkelig stor succes. Så meget står og falder med kampene søndag, og så glemmer man lidt alle mellemregningerne. Jeg håber, vi står med pokalen på søndag, og at jeg kan se tilbage på den og på nogle fede oplevelser i Europa, siger Henrik Dalsgaard.

Vild Superliga
Superligaen har været voldsomt tæt med FC København og FC Nordsjælland som potentielle guldvindere indtil seneste spillerunde, og også inde i maskinen, hvor man følger Superligaen tæt, har det været svært at forudsige, hvad der ville ske.

- Det har været vildt, ikke mindst fordi det har været så tæt. Jeg tænker, at det må have været helt fantastisk for seerne at følge med i med al den spænding, der har været.

- Som spiller gad jeg jo godt være 10 point foran og have det hele 'done and dusted' for længst, men det bliver fedt at spille den kamp på søndag. Og det har været vildt at følge. På skift har holdene haft momentum og så mistet det igen, lige som vi troede, at de ville buldre derudaf, sier Henrik Dalsgaard.

Henrik Dalsgaard blev mester med AaB i 2014 og var i Brentford, før han skiftede til FC Midtjylland.

Tipsbladet kunne tidligere i denne uge fortælle, at Henrik Dalsgaard rykker til AGF i næste sæson. Læs mere om det her.