Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-profil spiller med Súarez: En drøm

Flere Superliga-spillere håber på til sommer at spille Copa América i USA, og det er nogle vilde kampe, der er i udsigt.

IKAST (Tipsbladet): I Silkeborg håber Oliver Sonne meget på at komme til de sydamerikanske mesterskaber med Peru, som Sonne stiller op for via en bedstemor med aner i det bjergrige land ved Stillehavet.

Længere sydpå i Chile går man ud fra, at Darío Osorio skal med til turneringen efter at have spillet i testkampe i marts mod Albanien og Frankrig, hvor den formstærke FCM-spiller scorede mod sidstnævnte hold.

Og i Uruguay er en anden FCM-spiller, Emiliano Martínez, i spil til landsholdet.

Ifølge Tipsbladets oplysninger var midtbanespilleren snublende tæt på at blive udtaget til Uruguays kampe i marts men blev i sidste minut siet fra, fordi han ikke havde spillet nok.

Og i et interview med Tipsbladet fortæller Martínez om den drøm, det ville være at stille op for Uruguay ved Copa América, der spilles i USA, og hvor Uruguay er i pulje med USA, Panama og Bolivia.

- Det betyder enormt meget for mig at være med omkring landsholdet. At blive udtaget var det største, der er sket i min karriere. Det har været en drøm, siden jeg var barn, at spille med de spillere, jeg har fulgt i så mange år. Jeg er virkelig glad og taknemmelig for at have fået den mulighed. Det var så stort for mig, og også for min familie, siger Emiliano Martínez til Tipsbladet.

Emiliano Martínez og Luis Suárez begyndte begge karrieren i Montevideo-storklubben Nacional. Foto: Alamy

Midtbanespilleren er klar over, at der skal spilletid i FC Midtjylland til for, at han kan komme med til slutrunden, hvilket giver yderligere motivation i de kommende uger, hvor dagligdagen i FCM selvsagt er præget af jagten på et DM-guld foran Brøndby, FC København og FC Nordsjælland.

- For mig handler det først og fremmest om at spille kampe. Det er egentlig det eneste, der fylder lige nu. Det er ikke nok bare at træne med, jeg skal også spille igen og vise mig frem. Jeg er klar, og jeg skal vise, at jeg har troen og selvtilliden til at komme ind og gøre en forskel. Og jeg er helt klar til opgaven.

Ligesom Luis Suárez flyttede Emiliano Martínez som dreng fra provinsen i Uruguay til hovedstaden Montevideo for at spille i ungdomsafdelingen hos storklubben Nacional.

Og det vil betyde meget at nå en slutrunde med den levende legende og de andre profiler hos 'La Celeste', der trænes af den tidligere landstræner for Argentina og Chile og klubtræner hos Athletic Bilbao, Marseille og Leeds, Marcelo Bielsa.

- Det er nogle kæmpe navne, der er med på landsholdet. Det er fantastiske spillere. Også en spiller som Federico Valverde fra Real Madrid. Og træneren Bielsa er jo en legende og et kæmpestort navn. Han er så professionel og hårdtarbejdende, og det er et meget stærkt landshold, vi har, siger Emiliano Martínez, der fortsat er inde i loopet omkring holdet, selvom han ikke har været udtaget, siden han måtte udgå af lejren i september med en skade.

- Trænerne er løbende i kontakt med mig. De spørger til, hvordan det går, om jeg er klar til at spille, hvordan min fysiske tilstand er, fortæller Emiliano Martínez.

Læs også et længere interview med Emiliano Martínez her, hvor FCM-spilleren åbner op for den hårde tid med en drilsk, vedholdende skade, der ødelagde efteråret for ham.