• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Superliga-Special: Gør Kusk igen det onde ved SJE?

Foto: Getty Images

Det kan være en god ide for AaB at sætte Kasper Kusk på bane til aftenens voldsomt vigtige hjemmekamp mod SønderjyskE

Af Torsten Kjems Hansen

Efter weekendens kampe er der bestemt ikke kommet mindre pres på AaB og SønderjyskE i håbet om ende i Top-6, når grundspillet slutter om bare to yderligere spillerunder.

SønderjyskE er tilbage på 6. pladsen - men kun på grund af en minimal bedre målscore end OB. Nederlag i aften vil sende sønderjyderne uden for det fine selskab igen. AaB kan med en sejr indhente netop SønderjyskE og OB.

Et nederlag vil omvendt endegyldigt betyde et farvel til Top-6 for hjemmeholdet, så presset er enormt, og da begge hold skal se langt bagud i forhold til den seneste vundne Superliga-kamp, kan mødet i aften meget vel afgjort på vilje og gejst. 

AaB-træner Cifuentes lader til at have Kasper Kusk i tankerne til en plads i startopstillingen - og det kan der være en god årsag til, når man ser tilbage på hans tidligere bedrifter mod SønderjyskE 

Vi er her klar med unikke info på aftenens kampe - leveret i samarbejde med spilxperten.com. Bliv bedst muligt forberedt til en afrundingen på Superligaens 20.spillerunde.

Her er mandagens Superliga-special

AaB - SønderjyskE
o SønderjyskE har slået AaB tidligere i denne sæson (3-1) og kan vinde to kampe i samme sæson for første gang siden 2011-12.

o AaB har vundet kun to af de seneste syv Superliga hjemmebanekampe mod SønderjyskE (U1 T4), men er ubesejret i de seneste to (V1 U1).

 o AaB har ikke vundet i de seneste syv Superliga kampe (U3 T4), deres længste stræk siden november 2018 (7). Denes seneste stræk med flere kampe uden sejr ligger helt tilbage i marts 2011 (8).

o Kun AaB (3) har samlet færre point end SønderjyskE (4) i 2021.

o Kasper Kusk har startede flere Superliga kampe mod SønderjyskE end noget andet hold (20 gange) og har kun fundet målet flere gange mod Randers FC (9) end SønderjyskE (5); Kusk har været involveret i fire mål i hans sidste fem kampe mod SønderjyskE (2 mål, 2 assists).

o Haji Wright scorede to gange i sæsonens første opgør mellem AaB og SønderjyskE, selv om han kun spillede 26 minutter som indskifter. Wright er en af to spillere i denne Superliga sæson som har scoret to mål som indskifter, samt Arbnor Mucolli mod SønderjyskE i September 2020.

Læs optakten til kampen her

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus