• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

- Tæt på at være sæsonens negative overraskelse

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tidligere træner Poul Hansen er meget skuffet over det, FC Midtjylland har leveret i denne sæson.

Af Kenneth Jensen

For et år siden var FC Midtjylland på vej mod et dansk mesterskab. Man førte i løbet af forårssæsonen stort i Superligaen, men blev pludseligt ædt af FCK og måtte i stedet nøjes med sølv og en pokalsejr som et plaster på såret.

Men i denne sæson har de dårlige resultater fortsat for FCM, der ifølge tidligere toptræner Poul Hansen har skuffet stort.

Selv om klubben fra Ikast og Herning har spillede sig i Europa League-gruppespillet og slog SS Lazio med 5-1 senest efterfulgt af en sejr over FCK, der endte med at koste Jess Thorup jobbet som cheftræner, er det også en klub, der blot står noteret for 13 point i sæsonens første 10 kampe.

Poul Hansen giver FCM's sæson karakteren 2 indtil videre.

- Det er jo en bundkarakter og en karakterer under gennemsnittet. Men den trup, de har, og budgettet og det, de gjorde i sidste sæson, har det været under det forventlige. De er blevet hjulpet af at vinde europæisk og og senest mod FCK, men det var snublende nær at være den største negative overraskelse i den her sæson, siger Poul Hansen i et interview med Viaplay.

Han forklarer, at det bliver en vigtig tid for cheftræner Albert Capellas, der skal have sat et aftryk på holdet.

- Jeg kan stadig ikke se et aftryk. De slider sig igennem til at vinde. Men jeg havde heller ikke forventet, at han havde lavet meget om. Det bliver interessant, hvad der sker efter landskampspausen?

- De skal tage nogle steps, der gør dem mere overbevisende. Han har ændret fra fem til fire bagi, og så har han vekslet lidt på midtbanen, men det er stadig samme angrebstrio,
så jeg synes ikke, der er sket de store forandringer, andet end at de vandt en meget, meget vigtig kamp (mod FCK, red.).

FC Midtjylland møder næste gang ærkerivalerne Viborg FF på hjemmebane, og vinder man den kamp, er man formentlig tilbage i Superligaens top seks.