• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Pelle Kirchner

Hjerteklubben i knæ: Det har været hårdt

Foto: Getty Images

Mads Kikkenborg er født og opvokset i Esbjerg, og derfor har det gjort ondt på ham, at følge EfB fra sidelinjen de sidste to år. Det fortæller han til Tipsbladet.

Af Pelle Kirchner

Tipsbladet i Lyngby.

Den 4. august 2021. 

Mads Kikkenborg har fået nok og har netop fået ophævet sin kontrakt med Esbjerg fB. Han pakker sine ting på Gl. Vardevej i Esbjerg og forlader den klub, der har været så stor en del af hans liv.

Den daværende EfB-ejer Paul Conway havde kort forinden givet grønt lys til, at spillere kunne forlade klubben, hvis de ikke havde lyst til at være der. Og det var der mange, der ikke havde lyst til at være i en dyb kritisabel tid under en hårdhændet ledelse af Peter Hyballa.

En af disse var altså målmand Mads Kikkenborg.

To år senere nyder han derimod stor succes i Superligaen med Lyngby, hvor han trives både på og uden for banen, hvilket står i skærende kontrast til tilværelsen i Esbjerg.

- Lyngby er en familiær klub. Man har det godt sammen her i klubben, og det var vigtigt for mig, da jeg tog skiftet fra Esbjerg i sin tid. At jeg kunne trives et sted, og bare nyde hverdagen, siger han til Tipsbladet.

Nyde hverdagen var der i hvert fald ingen, der gjorde i EfB, da Mads Kikkenborg sidst var i Esbjerg. Målmanden har tidligere udtalt til Discovery, at der ikke var nogen respekt fra cheftræner Peter Hyballa, og det var derfor, han forlod klubben.

EfB var i frit fald og faldt hele vejen ned til 2.divsion, hvor vestjyderne stadig befinder sig efter at have glippet oprykning til 1.divsion sidste år. 

Og det gør da også ondt på den tidligere EfB-keeper, at se sin hjerteklub på den måde. 

- Jeg har været EfB-fan, siden jeg var tre år gammel, så det har været virkelig hårdt. Jeg kender mange gode mennesker og tidligere holdkammerater i klubben, men det er også ærgerligt for byen.  

- Jeg håbede, at de ville rykke op i 1. division sidste sæson, så det var ærgerligt, at det glippede efter kampen mod B.93, fortæller Mads Kikkenborg. 

Det var nemlig B.93, der slukkede det sidste håb for de hårdtprøvede vestjyder, da klubben fra Østerbro vandt 2-1 på Blue Water Arena i næstsidste spillerunde og derfor kunne se sig selv rykke op i 1.division.

Det efterlod som bekendt Esbjerg i endnu en sæson i 2.division, men det har ikke gjort, at Mads Kikkenborg følger mindre med i, hvordan det går hans fødeby og tidligere klub. 

- Jeg følger stadig med i EfB's kampe, for jeg kan ikke andet end at holde med Esbjerg. Jeg har stadig en kærlighed til klubben. Det er der, jeg har været hele min ungdom. Det er der, jeg har udviklet mig. Og det er der, jeg er blevet dannet både som menneske og som målmand. Jeg håber det bedste for dem. Det er en klub, der ikke skal spille 2.division, slutter han.

Men måske er der lys for enden af tunellen for Mads Kikkenborgs tidligere klub. Esbjerg fB topper i hvert fald 2.division med syv sejre i otte kampe.