• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Tog tykt pis på FCK: Det var virkelig sjovt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København måtte tage markant afstand til tilhængernes Olsen Banden-tifo i derbyet mod Brøndby IF på grund af et skjult budskab. Ugen efter var der igen fokus på skjulte budskaber i Parken, men det var ikke for det negative. Tværtimod.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC København-tilhængerne havde ikke meget at more sig over på resultattavlen fredag aften mod Randers FC. Til gengæld kunne de more sig over gæsternes medrejsende fans.

De havde nemlig medbragt en tifo med sort gaffatape, der formede cifrene 8:5:19:20, som er en reference til alfabetet og bogstavernes placering i dette. Det giver ordet HEST, som er synonym med Randers.

Og hvorfor er det så sjovt? Det skyldes, at FC København-tilhængerne ugen forinden havde et skjult budskab i deres egen tifo i kampen mod Brøndby. Cifrene 13:12 stod på stationsuret midt på tifoen, der prydede hele endetribuen. 13:12 er også en reference fra alfabetet, der står for 'ACAB' eller 'All Cops Are Bastards'.

Nu står personen bag HEST-tifoen frem og fortæller om den modtagelse, som Superliga-landskabet har givet ham oven på hans kommentar til københavnernes tifo.

- Jeg synes, den blev taget rigtig godt imod. Jeg er også glad for, at FCK-fansene har moret sig over den. Der er flere, som har skrevet, at de sad på Nedre C og talte på deres fingre. Det endte jo med, at et helt fodboldstadion sang alfabetsangen, mens de talte på deres fingre. Det synes jeg er virkelig sjovt, siger Mathias fra HESTETIFO til Tipsbladet

Mathias vil ikke stå frem med sit fulde navn, men Tipsbladet er bekendt med hans identitet. Og så videre til hans historie.

Mathias fra HESTETIFO er nemlig passioneret Randers FC-fan, og sammen med en håndfuld medfans finder de i løbet af sæsonen på ideer til glæde for tilhængerne af Superligaen

- Det handler om at lave sjov med både Randers, hvor jeg kommer fra, og vores små særheder. Men det handler også om at lave sjov med andre klubber og hele Superliga-miljøet. Jeg vil give dem noget at grine af, så vi kan grine af hinanden og med hinanden, siger han.

Havde du nogle bekymringer i forhold til at bidrage til den debat der er omkring fans og bannere i øjeblikket?

- Man ved jo aldrig, hvad folk kan finde på, når man laver noget i den boldgade, selvom jeg bare tænkte, at jeg gerne ville lave lidt sjov og sprede noget glæde. Jeg har som fodboldfan ikke noget imod politibetjentene. Halvdelen af dem på Sjælland er fra Randers, siger han med et smil.

- Den overvældende gode respons, var det der gjorde, at jeg ville fortælle, at det faktisk var mig. Det lykkedes at skabe noget, som fik folk til at grine af hele situationen frem for, at det skabte mere konflikt.

Tifoen er siden blevet delt vidt og bredt på sociale medier under og efter kampen, som Randers iøvrigt vandt med 3-1. Nu håber Mathias fra HESTETIFO på, at klubbernes fans kan blive ved med at bidrage til den gode stemning på tribunerne gennem blandt andet kærlige drillerier og selvironi.

- Man kan jo lave rigtig mange ting, hvor man håner modstanderen for det ene eller det andet. Men vi skal også huske på at komme med positivitet, hvor vi bakker hele fankulturen op, og skaber god stemning. Det drilleri der foregår er i en venskabelig ånd. Det er uanset, om det er AGF, FCK, Brøndby eller en anden klub man driller, så synes jeg, at vi skal have en venskabelig tone.

Sidder man og håber på et nyt godt grin i næste weekend, når Randers FC møder Viborg FF, så må Mathias fra HESTETIFO skuffe, da han ikke har nogen tifo-planer for den kommende spillerunde.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.