• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Transferplanen: Vild uge i vente i FC København?

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på FC København.

Af Ole Hoffskov

Med en uge tilbage af transfervinduet er der ikke sket noget voldsomt i FC København, men er der mon dækket op til et festfyrværkeri til sidst?

Vi sætter fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på FC København.

Vinterens tilgange:
Ingen

Vinterens afgange:
Ragnar Sigurdsson (FC Rukh Lviv)
Ahmed Daghim (Kolding IF)
Alexander Hjælmhof (HIK)

Kommende kontraktudløb:
Stephan Andersen (30. juni 2021)
Mathias "Zanka" Jørgensen (30. juni 2021)
Nicolaj Thomsen (30. juni 2021)

Her kan der sælges:
FC København har fået tyndet ud i truppen, og det er tvivlsomt, om løverne sælger nogle deciderede A-navne. Omvendt er der også brug for penge i kassen. FCK missede et stort millionbeløb, som der var budgetteret med, da Europa League-kvalifikationen glippede, og de penge skal tjenes hjem på anden vis. Det bedste alternativ er spillersalg.

En spiller som Jonas Wind er eftertragtet. Han vil med stor sandsynlighed kunne sikre FCK tæt på 100 millioner kroner, og han er nok det bedste bud på et kæmpesalg i januar. West Ham siges at vise interesse for angriberen. 

Nicolaj Thomsen har kun et halvt år tilbage af sin kontrakt, og FCK vil næppe stille sig i vejen, hvis nordjyden får et godt tilbud. På samme tid er Sten Grytebust formentlig også så træt af splinter i bagdelen, at han også vil være parat til at forlade FC København. Det er bare ikke sikkert, han får lov.

Robert Mudrazija ventes at blive udlejet til Rijeka.

Her kan der købes:
Store danske stjerner har været rygtet til FC København i dette transfervindue, men hverken Lasse Schöne, Jacob Bruun Larsen eller Frederik Sørensen er endt i den danske hovedstad.

Med en uge tilbage af transfervinduet er det Andreas Cornelius, der tales om. Ifølge BT har FCK forhørt sig hos klubbens tidligere stjerne, men det bliver svært at lande en aftale med Parma. Det samme gælder med Lukas Lerager og Genoa.

I stedet ligner Mustapha Bundu et godt bud på en kommende FC København-spiller. Den tidligere AGF'er er angiveligt tæt på at indgå en lejeaftale med københavnerne.

Jess Thorup har meldt ud, at han gerne vil have en central midtbanespiller mere i truppen, og en sådan er endnu ikke på plads i FC København, hvorfor det også vil være en prioritet i den sidste uge. 

Citatet:
Cheftræner Jess Thorup:
- Jeg kan sige, at for mig er det vigtigste kvalitet. Jeg kigger også på, hvor vi er tyndest besat. Nu nævner du selv en central midtbane, og hvis vi spiller med tre eller fire på midten med diamant, er der mange positioner, der skal besættes. Der kan du hurtige se, at vi ikke er så mange, som vi er på mange andre positioner. Så det ville være et godt sted at starte med at sige, at der kunne vi godt bruge noget. Ikke dermed sagt, at vi ikke har den kvalitet, vi skal bruge, men det er i hvert fald et af de steder, vi kigger hen.

Nøglepersoner:
William Kvist, midlertidig sportslig leder
Jess Thorup, cheftræner
Sune Smith-Nielsen, udviklingsdirektør
Daniel Rommedahl, Director of Football Operations and International Affairs

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus