Video : Tipsbladet
Superliga

Lyngby rykker ned: Vi er på niveau med OB

I Vejle Boldklub har man ikke tænkt sig at rykke ned i stilhed, selvom holdet stadig slider med at vinde nok kampe.

VEJLE (Tipsbladet): Hvem skal i den sorte nedrykningsgryde i Superligaen?

Det vil være et af fodboldhistoriens største mirakler, hvis Hvidovre ud af ingenting kickstarter pointhøsten og indhenter ikke bare ét men to hold foran sig.

På papiret er Vejle Boldklubs skæbne stadig højst uvis med to point op til Lyngby og få spillerunder tilbage, og fem sejre i 25 runder imponerer absolut ingen.

Men nogen skal ned, nok sammen med Hvidovre, og i Vejle nægter man at marchere frivilligt tilbage i næstbedste række.

- Vi fik en meget hård start med nederlag i de første seks kampe. Der handlede det om at bevare troen. Siden har vi fundet et niveau i vores præstationer og hentet point til at være otter siden de første seks runder. Hvis vi bevarer niveauet i vores præstationer, tror jeg absolut, vi kan overleve, siger cheftræner Ivan Prelec til Tipsbladet.

Vejle-træneren kender udmærket statistikken med 22 Vejle-mål i 25 kampe og arbejder på, det bliver bedre i de sidste runder.

- Vi forsøger hele tiden at sætte spillerne i situationer og at fremprovokere situationer, hvor vi kan få scoret.

- Der er mange kampe, hvor vores præstation har været helt på niveau med modstanderen. Når man ser på målene i Superligaen, kommer mange af dem takket være flotte individuelle kvaliteter, hvor individuelle spillere afgør kampene, selv om deres hold måske ikke spiller så godt. Der må vi erkende, at vi ikke helt har kunnet følge med. Vi har de økonomiske ressourcer, vi har, hvor vores rivaler har flere. Det er også klubber som Randers, OB og Viborg, der har hentet dyre spillere.

- Jeg ved godt, folk taler om, at vi fem gange har haft chancen for at komme over stregen og ikke er kommet det. Man taler om, at vi har fejlet. Men prøv at spørg alle store sportsudøvere - de vil sige, at de er, hvad de er i dag, fordi de har fejlet. Spørg Josep Guardiola om det var nemt at vinde The Treble sidste år. Jeg ser det sådan, at vi fem gange har bragt os selv i en situation, hvor vi kan komme over stregen. Søndag er sjette gang, og vi arbejder på, at det denne gang lykkes, selv om vi selvfølgelig også er afhængig af andre resultater, siger Ivan Prelec.

Bliver Lyngby
Det er ikke kun i Vejle, fornemmelsen er, at holdet er kommet tættere på i foråret efter flere offensive forstærkninger i januar.

VB har i 2024 vundet over Silkeborg og OB, hvilket ikke just er skræmmende, men det, med søndagens kamp mod Hvidovre som den første, tror forsvarsprofilen Oliver Provstgaard

Foto: Alamy

- Hvis jeg skulle sætte mine penge på nogen, så ville jeg pege på Lyngby. Jeg ser os selv stærkere end Lyngby og på niveau med OB lige nu.

- Vi har fået fire point mod Lyngby og fire point mod Hvidovre. Kan vi matche det, tror jeg, vi overlever, siger Oliver Provstgaard med henvisning til, at Vejle har fire kampe tilbage mod de to klubber.

Forsvarsmakkeren Raúl Albentosa har været i overlevelseskamp flere gange i sine år i Spanien, og da Vejle endte med at rykke ned for to år siden.

- Jeg vil hellere spille om mesterskaber og topplaceringer eller om at overleve i rækken, end jeg ville ligge i midten uden noget på spil, siger Raúl Albentosa med et grin.

- I den her del af sæsonen gælder det bare om resultatet, om at gøre det simple og det, der skal til. Kan man ikke få sejren, er det ekstremt vigtigt at sikre sig uafgjort, siger Raúl Albentosa.

- Vi skal, i gåseøjne, være klar til at slå ihjel for at få de nødvendige sejre.

Vejle Boldklub møder Hvidovre på udebane søndag klokken 14.