• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tvang sig ind på stadion: BIF-fans ødelagde port

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der var stort pres på indgangene til Brøndby Stadion, da klubben vandt mesterskabet. Én port gav efter, og hængsler knækkede på grund af fans, der ville ind.

Af Anders Dehn

Romerlys, baneinvasion og tusindvis af uvedkommende personer på stadion.

Guldkampen mod FC Nordsjælland kostede Brøndby IF dyrt i bøder fra Fodboldens Disciplinærinstans. Men ifølge klubben var presset på stadions indgange også stort.

I forbindelse med bøden fra disciplinærinstansen har den offentliggjort Brøndbys redegørelse. Her fortæller klubben, hvordan flere og flere mennesker stimlede sammen ude foran stadion, og at særlig indgang C oplevede stort pres.

I kampens 85. minut åbnede klubben nogle porte, fordi den i samråd med politiet vurderede, at det var forbundet med fare for de personer, der stod tættest på portene, hvis den ikke gjorde. Det gjorde det muligt for flere tusinde fans uden billet at komme ind på stadion.

Brøndby fortæller desuden i sin redegørelse, at presset på indgang C blev så stort, at portene, der ellers normalt åbner udad, "til sidst gav efter og åbnede indad. Hængsler og lign. knækkede".

Ifølge sikkerhedsobservatøren blev der desuden affyret 120 stykker pyroteknik, primært romerlys.

Klubben mener dog, at den gjorde, hvad den kunne, for at overholde Superligaens sikkerhedsregler.

"Det er vanskeligt at se, hvordan Brøndby IF i øvrigt skulle gardere sig imod en så alvorlig og ikke på forhånd planlagt situation, håber at dette vil indgå i vurderingen af de personer der opholdt sig på banen efter kampen," skriver Brøndby i sin redegørelse.

Fodboldens Disciplinærinstans har dog vurderet, at klubben ikke levede op til sine forpligtelser som arrangør og altså idømt en bøde og frataget Brøndby IF hjemmebane i ét opgør, dog betinget.

Læs mere om dommen her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020