Foto: Alamy
Superliga

Utilfreds: Vi spiller med håndbremsen trukket

FC Midtjylland-cheftræner Thomas Thomasberg var glad for FCM's comeback i slut-minutterne mod FC Nordsjælland men ikke så meget andet i de første 70 minutter.

HERNING (Tipsbladet): De gik fra 0-3 til 2-3 i de sidste minutter af kampen, men tilfreds var FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg bestemt ikke, efter medaljeslutspillet åbnede med nul point hjemme i Herning.

Med nederlaget i Herning gik Brøndby IF på førstepladsen takket være en dramatisk sidsteøjebliks-sejr over FC København i derbyet i timerne forinden, og FC Midtjylland havde svært ved at skabe chancer især i 1. halvleg, hvor man fik overladt meget af initiativet af et FC Nordsjælland-hold, der forsvarede sig godt fra et dybt udgangspunkt.

- Man sad sådan lidt med en fornemmelse af, at der blev spillet lidt for meget med håndbremsen trukket, siger Thomas Thomasberg.

- Vi skaber nok situationer, vi havde nok dødbolde i den første time. Men vi må konstatere, at der ikke kom nok farlige situationer ud af det.

FC Midtjylland havde, ikke for første gang i sæsonen, svært ved at skabe chancer i etableret spil med mange afleveringer, men det burde efter Thomas Thomasbergs vurdering ikke have holdt FCM til så få store chancer og kvalificerede afslutninger før slutfasen.

- Jeg er egentlig ligeglad med, hvor mange afleveringer vi har. Hvis vi kan skabe et antal chancer ved at gøre det på den her måde, som vi gør til sidst, så har jeg absolut ingen problem i det.

- Men jeg savner, at vi spiller et par afleveringer til, inden man smider bolden frem. Der er nogle situationer, der ender i ingenting, men som vi burde have fået noget ud af, siger Thomas Thomasberg, der ikke ville bebrejde Mads Bech Sørensen for den store fejl ved den tværaflevering, der gav FC Nordsjælland det afgørende mål til 2-0.

- Vi kom fint fra land i 2. halvleg, og så står den pludselig både 2-0 og 3-0. At Mads Bech lavede den fejl, det er en del af gamet, selvom vi selvfølgelig gerne skal undgå det, siger Thomas Thomasberg.

FC Midtjyllands næste opgave er i Århus på søndag mod AGF.