Video : Tipsbladet
Superliga

Vender tilbage til Danmark: Silkeborg henter tidligere Viborg-keeper

Silkeborg IF har været på udkig efter en ny målmand, efter Oscar Hedvall rev et korsbånd over. Afløseren er fundet i Brentford.

Da Silkeborg i efteråret tabte både hjemme og ude til topholdet Viborg FF, kunne Magnus Mattsson og resten af SIF-holdet se Viborg-keeper Patrik Gunnarsson levere store præstationer i målet.

Men fremadrettet kan Silkeborg-spillerne glæde sig over, at den islandske målmand trækker den rød-hvide trøje over hovedet og altså skal holde modstanderne fra scoringer.

Silkeborg henter Patrik Gunnarsson i Brentford, og han er blevet præsenteret på en lejeaftale, der løber resten af denne sæson.

Den dygtige 20-årige keeper skal i foråret forsøge at hjælpe Silkeborg op i Superligaen. 

Læs også:Stor rokade i Kolding IF: Niki Zimling får ny rolle

For tiden ligger Superliga-nedrykkerne nummer tre i den næstbedste række, syv point efter Viborg FF og Esbjerg fB, der ligger på de to oprykningspladser.

Silkeborg IF har været på udkig efter en ny målmand, fordi førstevalget Oscar Hedvall i december smadrede sit korsbånd og dermed er ude i resten af indeværende sæson. Det har efterladt træner Kent Nielsen med hollandske Stan van Bladeren, mens målmandstræner Thomas Nørgaard tog plads på bænken i de sidste par runder af 1. division.

Sportschef Jesper Stüker har indledt transfervinduet i januar med at hente angriber Nicklas Helenius i AGF, og snart følger altså målmand Patrik Gunnarsson. Nu kan han vende blikket mod en centerback, hvor SIF leder efter en afløser for Frederik Alves Ibsen, der er blevet solgt til Premier League-klubben West Ham United.

- Vi har fundet en god løsning. Med Oscar ude i foråret har vi søgt en målmand, der kan indgå i målmandsteamet med målmandstræner Thomas Nørgaard og målmand Stan van Bladeren. Patrik har i Viborg vist, at han er en dygtig målmand - det fik vi jo at mærke på egen krop i de to kampe mod Viborg, hvor det på trods af mange chancer ikke lykkedes os at vinde - og han har også i de øvrige kampe vist, at han har et højt niveau, siger SIF’s sportschef, Jesper Stüker, til klubbens hjemmeside.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Patrik Gunnarsson spillede 12 kampe i efteråret for Viborg FF. Han har tidligere været udlejet fra Brentford til Southend, og i Island har han spillet for Breidablik med en kort lejeafstikker til IR.

Silkeborg indleder foråret i 1. division med en kamp mod Hvidovre.

Læs også:Ronnie Schwartz om klubskifte: Jeg savner at spille kampe

Læs også:Officielt: FC Midtjylland sælger Ronnie Schwartz

Læs også:Silkeborg-angriber testet positiv for coronavirus