Video : Tipsbladet
Superliga

Vild med ung FCN-juvel: Han gør ondt at spille mod

Marcus Ingvartsen spår en stor fremtid for FC Nordsjællands kun 18-årige stjerneskud Conrad Harder.

Tipsbladet på Right to Dream Park:

Ernest Nuamah, Ibrahim Osman, Simon Adingra, Kamaldeen Sulemana og Mohamed Kudus

Ja, listen er lang over store millionsalg i FC Nordsjælland i nyere tid, og snart kan en ung dansker tilslutte sig det fornemme selskab. 

Det håber i hvert fald Marcus Ingvartsen, der spår hans kun 18-årige holdkammerat Conrad Harder en stor fremtid. 

- Ja, vi håber alle sammen, at han (Conrad Harder, red) kan blive det næste store salg, men det er stadig tidligt. Han skal blive ved med at arbejde og holde fokus, og så kan han komme til at lave rigtig mange mål og blive en god angriber, lyder det fra Marcus Ingvartsen til Tipsbladet.

Men allerede nu er Conrad Harder så god, at Marcus Ingvartsen har måtte vige pladsen som angriber til ham. 

Det betyder dog ikke, at Ingvartsen er gledet helt ud af holdet. Han er i stedet trukket ned på den offensive midtbane, hvor han skal være med til at servicere FC Nordsjælland nye 9'er.

- Vi kommer forhåbentligt til at finde hinanden godt. Vi har snakket meget sammen det sidste halve år. Jeg har givet nogle råd, og han er god til at spørge. Vi har en fed kemi, fortæller Marcus Ingvartsen. 

Hvad for nogle råd har du givet ham?

- Bare nogle generelle ting. Måden man bevæger sig på, og løbene omkring boksen. Men også nogle ting uden for banen. At tage sig af sig selv og sådan nogle ting. Han har rykket sig meget de sidste par måneder.

Conrad Harder kom ikke på tavlen i 3-2-sejren mod Lyngby i weekenden, men ifølge hans lærermester bidrager han med meget andet end bare at lave mål. 

- Han er en ung dreng med masser af energi og power. Han kommer ind med noget vildskab, og han fylder meget. Han gør ondt at spille mod. Jeg spillede bag ham i søndags, og som type kan han tage rigtig meget opmærksomhed, afslutter Marcus Ingvartsen over for Tipsbladet. 

I denne sæson står Conrad Harder noteret for en enkelt sæsonscoring på 12 optrædener i Superligaen. 10 af dem har dog været som indskifter, men til foråret ligner det, at teenageren er den foretrukne angriber i startopstillingen.