• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Vild rekord: Superligaen solgte for over 600 mio.

Foto: Getty Images

Superligaen satte en vild transferrekord denne sommer. Stor analyse i Tipsbladet gennemgår alle sommerens handler og budgetter i de 12 Superliga-klubber.

Af Troels Bager Thøgersen

Kamaldeen Sulemana skiftede til Rennes, Mohamed Daramy er nu Ajax-spiller, og Frank Onyeka er gået direkte i startopstillingen i Brentford i Premier League efter sit skifte fra FC Midtjylland.

Transfervinduet i sommer føltes hektisk, og Tipsbladets research og analyse af de 12 Superliga-klubbers handler viser da også, at der er belæg for fornemmelsen.

Således fik Superliga-klubberne lige over 650 millioner kroner i kassen på udgående transfers, altovervejende til udenlandske klubber, der denne sommer var særdeles glade for danske spillere.

- Det her understreger, at man i Top 5-ligaerne og de store europæiske klubber ser Superligaen som et fremragende sted til at finde de næste talenter, siger Raffaele Poli, der er ekspert i Europas fodboldmarkeder ved The Football Observatory under International Centre for Sports Studies (CIES), til Tipsbladet.

Så meget blev der købt og solgt for
Europas transfermarked har ellers i nogen grad været ramt af effekterne af coronavirussen, der i et år lukkede stadion for tilskuere i mange lande og har kostet fodboldbranchen milliarder af kroner i indtægter.

Men Superliga-klubberne trods tendensen, ikke mindst takket være et kuld attraktive unge spillere, der blev solgt for toppriser til udlandet.

Læs mere om de største handler her:

Tipsbladets analyse viser, at der blev sendt spillere afsted for lige over 650 millioner kroner.

Køb

Mens klubberne viste tro på fremtiden ved selv at bruge over 200 millioner kroner på nye folk.

Salg

Læs den seks sider lange gennemgang af Superligaens transfervindue i dagens udgave af Tipsbladet, som du finder sammen med Ekstra Bladet hos alle velassorterede bladforhandlere.

Læs også yderligere i denne artikel (klik her), hvor vi ser nærmere på 11 Superliga-spillere, der i 2022 og 2023 kan ryge til udlandet for minimum 50 millioner kroner.