Video : Tipsbladet
Superliga

Zanka-retur? Roony-bud? Og FCK 2.0 med PC

Var Zanka på vej tilbage til FCK? Fik man nogle bud på Roony Bardghji, og gearer FCK op i fremtiden? Alt det svarer sportsdirektør Peter Christiansen på.

PORTUGAL (Tipsbladet): Transfervinduet er overstået, og man forstår, hvis FC Københavns sportsdirektør Peter Christiansen bruger disse dage på Algarvekysten, hvor FC København er på træningslejr, til lige at puste ud og trække vejret engang. 

For januar bød på masser af aktivitet og en transferoffensiv, som indstiller sigtekornet skarpt mod Superliga-guldet til sommer. 

Der har været en del fokus på de spillere, der er kommet ind i form af Runar Alex Runarsson, Scott McKenna og Magnus Mattsson. Men blikket bør også drejes hen mod en spiller, som ikke blev skudt afsted fra FC København, selv om han ofte meldes på vej til de absolut største klubber overhovedet. 

Roony Bardghji er stadig i FC København, og spørgsmålet er, om der nogensinde tikkede noget konkret ind på "PC's" skrivebord i det nu overståede transfervindue? 

- Nej, konstaterer Peter Christiansen, før han uddyber med, at FC København har sat en stor pris på ham, som de andre klubber ikke vil lege med på.

- Det var ret vigtigt for os at holde sammen på gruppen, og var der noget, der skulle ud, skulle det være ekstraordinært stort i forhold til transfer. Der tror jeg, at vi har fået sat en fin stop op i forhold til at skulle diskutere det hele tiden, for vores forventninger til, hvad en transfer på nogle af de spillere skal være, er høj. Det er måske heller ikke i et januarvindue, at man kan lave den slags, fortæller han.

Roony Bardghji bliver dyr - rigtig dyr - når han en dag skal sælges. Foto: Imago

Bardghjis kurs er ellers høj. Et sejrsmål mod Manchester United i Champions League-gruppespillet og syv Superliga-scoringer i efteråret tæller bestemt op for en blot 18-årig knægt. Der er dog et men. For kontrakten løber til og med 2025, så på et tidspunkt vil værdien begynde at falde. Det er bare slet ikke nu, mener FCK-bossen, der kun ser sin guldfugl bevæge sig i den rigtige retning.

- Han stiller sig i en rigtig god position til sommer, konkluderer PC, der nok får dollartegn i øjnene til den tid.

Timingen var der ikke med Zanka
Der er ingen tvivl om, at Roony Bardghji er en populær mand blandt FC Københavns tilhængere, som utvivlsomt vil være tilfredse med at se ham for klubben til foråret også. En anden publikumsfavorit kommer de ikke til at se, men der var lige et tidspunkt i løbet af januar, hvor de obligatoriske Mathias "Zanka" Jørgensen rygter begyndte at opstå. Skulle det være nu, at han ville vende hjem til FC København og slutte karrieren? 

Det blev aldrig til noget - timingen var der ikke, lyder det. 

- I forhold til dem vil der altid være historier, som der også var med Nicolai Jørgensen, med ”Corner” (Andreas Cornelius, red.) og med Thomas Delaney og så videre. Det tror jeg aldrig, vi slipper for. Men det er også det med, hvornår er timingen rigtig for os og dem? Det gør sig også lidt gældende her, siger Peter Christiansen, som dog indrømmer, at der er dialog med FCK-legenden.

- Vi snakker tit med Zanka. Han kommer også og besøger os ude på anlægget, når han er i København, så det er helt naturligt, at der er en dialog om det.

Ny strategi?
Lad os vende blikket tilbage på Roony Bardghji-casen. Peter Christiansen sætter ikke tal på, hvor stor en salgspris, han havde sat på svenskeren, men når den er "ekstraordinær", siger det sig selv, at det ikke er småpenge. Spoler vi tiden år tilbage, havde FC København sandsynligvis ikke været i en position, hvor man kunne holde interesserede storklubber væk ved at smække så stort et prisskilt på emnerne.

Det er der plads til nu, og det styrkes både af den succes, klubben har haft nationalt med flere mesterskaber i træk, men så sandelig også af spillersalg i 100 millioner-klassen og flere Champions League-gruppespil i træk med kvalifikation til knockoutkampene, som tilfældet er det i år. 

FC Københavns sportschef med Tipsbladets udsendte. Der er store ambitioner hos de forsvarende danske mestre, som ser op og ikke ned. Foto: Malte Dunk.

Med tanke på at Champions League inden længe bliver udvidet med endnu flere kampe og endnu flere penge, hvor meget større kan FCK så vokse sig? Det er et emne i klubben allerede nu, og måske der snart kommer en ny strategiversion på bordet.

- Det er et kæmpe stort spørgsmål, og det er noget, vi spørger os selv om. Hvad skal der til, og hvor skal vi lægge investeringerne? Der må vi bare sige, at den strategi, vi gik ud med, den er der fuld plade på, både kommercielt og sportsligt. Der er nogle tanker og idéer til, hvad for nogle ting, vi skal skrue på og understøtte bedre fremadrettet, som vi gør nu, og det kan nok godt udmønte sig i en version to af en strategi, som kan bygge videre på den.

- Når man har åbnet en dør, skal man også bestemme sig for, om man vil træde ind ad den eller blive stående, og der tror jeg godt, at jeg ved, hvad jeg vil, lyder de afsluttende ord fra "PC", som ikke ligefrem er typen, der ikke griber ud efter en chance, når den byder sig.

FC København kan inden længe se frem til at spille knockoutkampe i Champions League for blot anden gang i klubhistorien, når man møder Manchester City i ottendedelsfinalen.