• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Lars Gram-Hanssen

Schjelderup overgår spillere fra City og Barcelona

Foto: Getty Images

Fodboldmagasinet FourFourTwo har rangeret Andreas Schjelderup som nummer 15 på deres liste over de mest interessante talenter under 20 år.

Af Lars Gram-Hanssen

Han optræder i dansk fodbold, men han er et mere spændende talent end eksempelvis Barcelonas Alejandro Balde og den hollandske landsholdsspiller Xavi Simons. 

Sådan lyder vurderingen i hvert fald fra fodboldmagasinet FourFourTwo, der har bragt en rangering af 'de 50 mest spændende teenagere i verden'. 

Med pladsen som nummer 15 er Schjelderup ikke blot placeret over Balde og Simons, men også stortalenter som Leverkusen-stjernen Florian Wirtz, Juventus-midtbanespilleren Fabio Miretti og Manchester City-backen Rico Lewis. 

- Enhver angriber fra Norge trækker opmærksomhed i disse dage, og ja, det er takket være du-ved-hvem. Men Andreas Schjelderup er ikke den næste Erling Haaland, hvis du spørger os. Ligesom sin store landsmand består hans spil også af at tage få boldberøringer, før han sender bolden i nettet - men han er mindre og bedre til at komme ind fra siden af, mens han bidrager til det opbyggende spil, skriver FourFourTwo. 

- Han har mindre hang til at hakke igennem, men elsker i stedet at trække ind i banen og afslutte med højre ben. Og Schjelderup har mere tendens til at aflevere end den typiske 9'er. En mulig venstrekant i Premier League? Måske - det vil være dovent, men ikke helt usandt at se ham som en blanding af Haaland og Martin Ødegaard. 

Den engelske landsholdsstjerne Jude Bellingham indtager førstepladsen på fodboldmagasinets liste, hvor Jamal Musiala, Benjamin Sesko, Gavi og Endrick indtager de efterfølgende pladser.