• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Malte L. Nørgaard

Forsøgte kongemord på Fifa-præsident

Foto: Getty Images

Der er blevet arbejdet i kulisserne til at finde en, der vil udfordre Fifas præsident.

Af Malte L. Nørgaard

DBU vil have en ny præsident i Fifa. Det vil det svenske fodboldforbund også. Og det samme gør sig gældende for det norske fodboldforbund, der har arbejdet ihærdigt på at finde en modkandidat til Gianni Infantino.

Det fortæller præsidenten i det norske fodboldforbund, Lisa Klaveness, til NRK.

- I det norske fodboldforbund (NFF) har vi gjort mange forsøg på at tale med folk, der kunne være en modkandidat til ham. Men de har ikke haft et ønske om det, siger hun.

Allerede nu står det klart, at både Månen og stjernerne skal falde ned, hvis ikke Gianni Infantino skal blive genvalgt som præsident for Fifa i de kommende fire år.

Fristen for at stille op er overskredet, og han er den eneste kandidat til posten, og på VM's åbningsdag lød det også nærmest hoverende fra Infantino, at folk 'nok ikke slap for fire år mere med ham'.

Noget, der blev yderligere underskrevet af DBU's formand, Jesper Møller, onsdag, da han sagde, at 207 ud af 211 medlemslande i Fifa havde til hensigt at støtte op omkring Gianni Infantino, når der inden længe er præsidentvalg i det afrikanske land Rwanda.

Samtidig slog han fast, at DBU ikke var blandt støtterne. 

Af hensyn til hendes kolleger og relationer ønsker Lisa Klaveness ikke at pege på, hvem de har opfordret til at stille op. Men hun understreger, at mistilliden til Infantino bunder i mere end den kiksede håndtering af anførerbindet med regnbuefarverne.

- Det er en udvikling, der er sket over tid. Han fik en god indledning som præsident med mange fine reformer, men stille og roligt har han bevæget sig væk fra dem igen.

- De seneste uger har været en misbrugt mulighed for at vise, at Fifa og Infantino kan støtte basale menneskerettigheder, og det er heller ikke lykkedes at reducere den kritik, der har været omkring mesterskabet. I stedet er det blevet fremlagt som banal, vestlig dobbeltmoral.