• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Landstræner afslører: Blev afpresset under VM

Foto: Getty Images

Den amerikanske landstræner blev under VM i Qatar afpresset på baggrund af en episode, der fandt sted i 1991.

Af Lars Gram-Hanssen

USA klarede sig videre fra gruppespillet under VM, men slutrunden i Qatar bød på en del udfordringer for den amerikanske landstræner Gregg Berhalter. 

I et opslag på Twitter har Berhalter nu løftet sløret for, at han under VM blev udsat for afpresning fra en unavngiven person, der kontaktede det amerikanske fodboldforbund. 

- Under VM blev det amerikanske fodboldforbund kontaktet af en person, der påstod at være besiddelse af information, der ville 'fælde mig'. Tilsyneladende et forsøg på at gøre brug af noget meget personligt, der skete for meget lang tid siden, for at gøre en ende på mit forhold til det amerikanske fodboldforbund, skriver Gregg Berhalter i opslaget. 

- Det her er et svært skridt at tage, men kone Rosalind og jeg ønsker at dele sandheden klart og tydeligt. Det her er en historie, der tilhører os, men forhåbentligt indeholder den lektioner fra vores forhold, der kan være værdifuld for andre.

Gregg Berhalter beskriver herefter, at han i efteråret 1991 mødte sin nuværende kone, og at de to endte i et skænderi fire måneder inde i forholdet. 

- En aften, hvor vi var ude at drikke på en bar, endte Rosalind og jeg i et ophedet skænderi, som fortsatte udenfor. Det udviklede sig fysisk, og jeg sparkede hende over benene, skriver landstræneren. 

Gregg Berhalter skriver endvidere, at han fortryder sin handling inderligt, og at forholdet blev genoptaget syv måneder senere.