• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Legende boykotter VM i Qatar

Foto: Getty Images

En af de helt store klublegender i Manchester United har nu langet ud efter Qatars VM-værtskab.

Af Lars Gram-Hanssen

Flere tidligere stjernespillere har har deltaget i promovering af VM i Qatar, men Manchester United-legenden Eric Cantona har nu valgt at gå i den modsatte retning. 

I et interview med Daily Mail slår Cantona således fast, at han ikke kommer til at se et eneste minut af VM-slutrunden, der skal spilles i slutningen af året. 

- For at være ærlig, så er jeg ret ligeglad med det næste VM, som i mine øjne ikke er et rigtigt VM. I løbet af de seneste årtier har vi haft mange begivenheder som OL og VM i vækstlande som Rusland og Kina. Men Qatar er ikke et fodboldland. Jeg er ikke imod idéen om at holde VM i et land, hvor der er en mulighed for at udvikle og promovere fodbold, som i Sydafrika eller i USA i halvfemserne, lyder det således fra Eric Cantona.

- Fodbold er den populære feminine sport i USA. Der er meget immigration fra Sydamerika, og et stort potentiale for sporten til at udvikle sig. Faktisk er fodbold den sport i USA, som flest dyrker. Men i Qatar er sandheden, at der ikke er sådan et potentiale. Der er ingenting. Det handler kun om penge, synes jeg.

- Det handler kun om penge, og den måde, som dem, der har bygget stadionerne, er blevet behandlet, er forfærdeligt. Tusinder af mennesker er døde. Alligevel vil vi fejre dette VM. Personligt kommer jeg ikke til at se det [VM i Qatar, red.]. Jeg har forståelse for, at fodbold er en forretning. Men jeg troede, at fodbold var det eneste sted, hvor alle kunne få en chance. 

Eric Cantona spillede for Manchester United fra 1992 til 1997, hvor franskmanden var med til at vinde fire engelske mesterskaber. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020