• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Optakt: Moldova - Danmark

Foto: Getty Images

Landsholdet kan tage endnu et skridt mod VM næste år, når det møder Moldova, der ligger sidst i gruppen.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 20.45
Spillested: Stadionul Zimbru, Chișinău
Dommer: Ikke offentliggjort endnu
På TV: Kanal 5
Hashtag: #moldan #vmdk

Holdnyt:
Moldova:
Moldova har bare hentet et enkelt point i de hidtil seks VM-kvalifikationskampe. Det var i allerførste runde, da Færøerne kom på besøg hjemme i Chișinău. Det betyder også, at holdet ligger sidst i gruppe F med en målscore på -15.

Det er især det første opgør mod Danmark, der gør målscoren til grim læsning for moldovere. Selv om Danmark stillede op med næsten et helt hold af reserver, endte kampen 8-0 i Herning.

Senest tabte Moldova 2-0 til Østrig, 1-0 til Skotland og 2-1 til Færøerne i september.

De fleste af holdets spillere optræder til daglig i klubber i de upåagtede fodboldlande som Rumænien, Hviderusland eller hjemme i Moldova.

Danmark:
Det danske landshold har gjort rent bord i VM-kvalifikationen med seks sejre og seks kampe. Målscoren er imponerende 22-0. Holdet er på vej direkte mod VM i Qatar.

Danmark er faktisk så tæt på at indløse billet til slutrunden, at landsholdet kan gøre det allerede efter kampene mod Moldova og Østrig i denne landsholdspause. Vinder Danmark begge opgør, er der intet at rafle om.

Landstræner Kasper Hjulmand må undvære FC Barcelona-spilleren Martin Braithwaite. Han er skadet og kommer hverken med til landskampene i oktober eller de to sidste i VM-kvalifikationen i november.

Derudover er Jonas Lössl også udeladt, efter han måtte rejse hjem fra den seneste samling med en skade. Christian Eriksen er foreløbig heller ikke tilbage på fodboldbanen efter sit hjertestop i sommer.

Til gengæld er Jannik Vestergaard udtaget igen efter en skadespause, og Kasper Dolberg var på banen for Nice i weekenden, efter han også havde døjet med en mindre skade.

Karantæne:
Moldova: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Moldova (3-4-3): Avram – Posmac, Armas, Bolohan – Jardan, Dros, Rata, Reabciuk – Platica, Nicolaescu, Ginsari

Danmark (3-4-3): Schmeichel – Christensen, Kjær, Andersen – Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle – Skov Olsen, Poulsen, Damsgaard

Profilen:
Oleg Reabciuk er en af få moldoviske spillere, der optræder på et rimelig højt niveau til daglig, da han er venstre back for Olympiakos. Blev født i Moldova, men flyttede til Portugal som fireårig og fik sin fodboldopdragelse blandt andet på Portos og Sportings akademier. Kåret til Årets Fodboldspiller i Moldova i 2020.

Vidste du, at..:
Moldova har ikke vundet en landskamp i over to år. Senest var mod Andorra i juni 2019. Faktisk tabte man også til Andorra senere samme år.

Dom:
Der er ikke så meget at sige. Moldova er et dårligt hold, og Danmark bør vinde stort. Buddet herfra er 5-0 til Danmark.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020