• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Optakt: Spanien - Marokko

Foto: Getty Images

Spanien er taget til Kaliningrad for at sikre førstepladsen i gruppen. Marokko har udspillet deres rolle ved VM.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 20.00
Spillested: Kaliningrad Stadium
Dommer: Ravshan Irmatov, Uzbekistan 
Pulje: Gruppe B
På TV: DR1
Hashtag: #spamar #vmdk

Holdnyt:
Spanien:
Spanien har et arbejde, der skal gøres færdigt mandag aften i Kaliningrad.

VM-favoritterne er ikke sikret en plads i ottendedelsfinalen før sidste gruppekamp, men meget skal gå galt, hvis ikke holdet avancerer, og de er da også store favoritter mod Marokko. Før sidste runde er Portugal og Spanien helt lige på både point og målscore, så der er kamp om førstepladsen mellem de to forhåndsfavoritter.

Spanien fik en kaotisk start på VM med fyringen af landstræner Julen Lopetegui kørt før åbningskampen, men holdet har klaret sig udmærket med Fernando Hierro i spidsen. Efter en underholdende 3-3'er mod Portugal i den første kamp lykkedes det at vinde 1-0 over et ultra defensivt iransk mandskab i kamp to.

Diego Costa har scoret tre mål for Spanien i turneringen, og han kan også meget vel blive manden, der sender holdet videre til knockoutfasen.

Marokko:
Marokko har tabt to kampe ud af to mulige og har ikke scoret et eneste mål. Det tegner et billede af et dårligt hold, og det er da også helt fortjent, at holdet allerede er ude af VM, men særligt mod Portugal gjorde Marokko en god figur.

Et point i den kamp havde på ingen måde været tyveri, og Marokko kunne også sagtens have vundet. Den afgørende skarphed har dog manglet ved slutrunden, men det er ikke noget dårligt hold, og Spanien skal være på vagt.

For Marokko handler det om at slutte godt af inden hjemrejsen, og en sejr over mægtige Spanien vil være noget af en skalp at tage med fra Rusland.

Karantæner:
Spanien: Ingen
Marokko: Ingen

Bud på startopstillinger:
Spanien (4-2-3-1): De Gea - Carvajal, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Iniesta - Silva, Isco, Koke - Costa

Marokko (4-2-3-1): Munir - Dirar, Benatia, Costa, Hakimi - El-Ahmadi, Boussoufa - Amrabat, Belhanda, Ziyech - Boutaib

Profilen:
Mehdi Benatia er en glimrende forsvarsspiller, hvilket hans ophold i klubber som AS Roma, Bayern München og Juventus også vidner om, men nogen stor afslutter er han bestemt ikke. Skæbnen ville, at det var ham, der kom frem til de fleste chancer mod Portugal, og han misbrugte hver gang. Under alle omstændigheder fik han vist sig frem som en stor trussel på dødbolde, og ham skal Spanien holde øje med.

Vidste du, at..:
Hakim Ziyech spillede en fin kamp for Marokko mod Portugal, og der kan meget vel vente ham et stort skifte efter VM. Et stort skifte har offensivspilleren imidlertid været impliceret i før. I 2016 skiftede Hakim Ziyech fra FC Twente til AFC Ajax for et beløb i omegnen af 82 millioner kroner, og det gør ham til en af de dyreste transfers i hollandsk fodbold nogensinde.

Dom:
Spanien skal nok gøre arbejdet færdigt mod Marokko, men holdet kan ikke tillade sig at slippe foden fra speederen. Afrikanerne har spillere, der kan gøre ondt på den spanske defensiv, men Spanien vinder, hvis de ikke spiller ukoncentreret. 2-0 til Spanien over Marokko. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus