• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Optakt: Spanien - Rusland

Foto: Getty Images

Spanien er favorit, men har vist svaghedstegn i gruppespillet, mens Rusland er på hjemmebane.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Luzjniki Stadion, Moskva
Dommer: Björn Kuipers
På TV: TV 2
Hashtag: #SPARUS #vmdk

Holdnyt:
Spanien:
Det har godt nok haltet noget for Spanien ved denne VM-slutrunde. Først fyringen af Lopetegui dagen inden VM-starten, siden en dramatisk 3-3 kamp mod Portugal. Derefter fulgte en smal sejr på 1-0 over Iran, der var tæt på at tage point fra Spanien, inden holdet flirtede med exit, da det kun blev til 2-2 mod Marokko.

Nu skal Fernando Hierros mandskab så have skovlen under værtslandet Rusland.

Der er ikke meldinger om skader i den spanske landsholdstrup, hvor det bliver interessant at se, om Hierro tør lave flere udskiftninger i sin startopstilling.

Med danske briller er det værd at holde et ekstra øje med kampen, for skulle Danmark besejre Kroatien, er vinderen af dette opgør Danmarks modstander i kvartfinalen.

Rusland:
Russerne kom i den grad ned på jorden igen, efter nationen ellers var åbnet med lyn og torden og havde vundet de to første VM-kampe med 5-0 og 3-1. Det blev nemlig til 0-3 mod Uruguay.

Nu venter så en ottendedelsfinalen for russerne, der er presset til at gå langt i turneringen. Spørgsmålet er bare, om de har nok kvalitet til at slå Spanien ud, og om russerne har fået et stort gok i nøden af nederlaget til Uruguay.

Til opgøret mod Spanien er Rusland uden Igor Smolnikov, der så rødt mod Uruguay. Han ville ikke spille fra start under alle omstændigheder.

Karantæner:
Spanien: Ingen
Rusland: Igor Smolnikov

Bud på startopstillinger:
Spanien (4-2-3-1): De Gea - Carvajal, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Koke - Silva, Isco, Iniesta - Costa

Rusland (4-2-3-1): Akinfeev - Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov - Zobnin, Gazinskiy - Samaedov, Golovin, Cheryshev - Dzyuba

Profilen:
Denis Cheryshev er nok ekstra motiveret til det her opgør. Russeren, der har scoret tre gange i denne turnering, blev født i Rusland, men flyttede i en ung alder til Spanien sammen med sin familie, hvor hans far spillede for Sporting Gijon og siden Burgos. Derfor har Denis Cheryshev fået hele sin fodboldopvækst i Spanien og spiller i dag for Villareal.

Vidste du, at..:
Selv om mange taler om, at det måske er denne spanske generations sidste chance, er den spanske gennemsnitsalder trods alt "kun" 28,4 år. Af de tilbageværende hold har Mexico, Argentina, Rusland, Brasilien og Japan en højere gennemsnitsalder. 

Dom:
Spanien er storfavoritter, men måske også for store favoritter til opgøret. Godt nok blev Rusland blæst omkuld i den sidste gruppekamp af Uruguay, men Spanien havde store problemer i gruppespillet mod Portugal, Iran og Marokko.

Der er bare et eller andet, der ikke spiller på det spanske landshold, og skulle russerne samtidig ramme en god dag, er det faktisk ikke utænkeligt, at de slår Spanien ud af VM-slutrunden.

Men rutinen på det spanske landshold bør komme i spil, og vi tror også på, at Spanien til sidst trækker det længste strå - først efter forlænget spilletid og eventuel straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe og form: