• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Under stort pres: Sådan går Danmark videre ved VM

Foto: Getty Images

Det danske fodboldlandshold er pisket til sejr i gruppens sidste opgør mod Australien for at gå videre ved VM.

Af Kenneth Jensen

Se videoen øverst, hvor Tipsbladets chefredaktør vurderer, hvordan resultatet mod Tunesien stiller Danmark.

Danmark er fortsat uden sejr ved VM, efter man lørdag tabte gruppens anden kamp med 2-1 til Frankrig. Da man også spillede 0-0 mod Tunesien i gruppe-åbneren, står landsholdet ikke i en særlig gunstig position inden gruppens sidste to kampe.

Her er Danmark pisket til sejr mod Australien, hvis drømmen om videre avancement skal gå i opfyldelse. I den anden kamp møder Tunesien Frankrig. 

Tipsbladet tager her et kig på, hvordan Danmark kommer videre.

Sejr mod Australien:

Vinder Danmark over Australien, så ender man med sikkerhed foran dem. Bliver det til en sejr, så er Tunesien pisket til at vinde mod Frankrig, og så skal vi til at se på målscoren. For vinder Tunesien, ender Danmark og det nordafrikanske land på samme antal point. Her vil størrelsen på de to sejre afgøre, hvem der går videre, for inden rundens sidste kamp har Danmark og Tunesien begge en målscore på -1. Ender de to hold med samme antal point og sum i målscoren, vil man kigge på antal mål scoret. Her har Danmark inden kampene scoret ét mål mere end Tunesien. 

Er Danmark og Tunesien også ens her, så kigger man på indbyrdes kampe, mål i indbyrdes kampe og til sidste fair play, inden man giver op og trækker lod. 

Uafgjort mod Australien

Det er meget simpelt. Vinder Danmark ikke over Australien er det farvel og tak for denne gang. Sker det, så ender Danmark på to point, mens Australien vil have fire point.

Nederlag til Australien

Det siger sig selv. Ender Danmark med at tabe til Australien, så er det exit-Qatar. Således vil Danmark slutte på et enkelt point, og Australien vil have seks point.