• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lasse Claes

Var tæt på Danmarks VM-fiasko: Det lærer man af

Foto: Lars Ronbog

VM blev ikke som håbet for Danmark, men Jonas Wind forsøger alligevel at tage noget positivt med fra Qatar.

Af Lasse Claes

VM i Qatar blev en stor fiasko for Danmark. Tre kampe og i bad var det endelige og triste resultat. 

En af dem, som oplevede nedturen på tætteste hold, var Jonas Wind. 

Men selvom det ikke lykkedes at besejre nationer som Australien og Tunesien, så forsøger Bundesliga-angriber at tage nogle positive ting med fra slutrunden. 

Det fortæller Jonas Wind, da Tipsbladet fanger ham over telefonen. 

- Det var ikke så lang en turnering for vores vedkommende, som vi havde håbet på. Det kan der være forskellige årsager til. Resultatmæssigt var det en skuffelse, men det var stadig en stor oplevelse at være en del af og få lov til at være med til et VM, siger den tidligere FC København-stjerne og fortsætter: 

- Det er ikke mange forundt, så jeg husker mig selv på at være stolt af det. Man er med til den største turnering i verden, og selvom det ikke gik, som vi havde håbet på, er det stadig stort at være med til et verdensmesterskab. 

Som vi alle ved, så vandt Kasper Hjulmands mandskab ikke en kamp i Qatar. Det er en stor kontrast til, hvad landsholdet har været vant til de sidste mange måneder. 

Alligevel mener Jonas Wind, at humøret i truppen blev holdt oppe undervejs. 

- Jeg synes, at stemningen i truppen undervejs i turneringen var god, fordi vi hele tiden havde noget at spille for. Vi skulle bruge en sejr i sidste kamp, så troen var hele tiden på, at vi kunne levere et godt resultat. Efter den sidste kamp var vi selvfølgelig skuffet. Det siger sig selv. 

- Vi havde håbet og troet på mere, men sådan skulle det ikke gå denne gang. Vi har gjort det godt over to-tre år, så det var ærgerligt, vi ikke kunne gøre det bedre. Det havde vi alle drømt om og troet på. 

- Når der er gået noget tid, må man også prøve at se fremad igen. Når vi skal mødes til marts igen, skal det være med et friskt mindset, om at vi skal finde tilbage til vores sejrsrytme. 

Personligt blev den enorme fodboldbegivenhed heller ikke, som 23-årige Jonas Wind havde krydset fingre for. 

Landstræneren sendte nemlig ikke Wolfsburg-angriberen på banen på noget tidspunkt. Derfor sad Jonas Wind også med blandede følelser i Qatar. 

- Det er svært at sige, hvilken følelse jeg sad med. En blanding af gerne at ville spille som alle andre, men omvendt har vi et godt kollektiv, så jeg støttede holdet på bedst mulig måde. Os, der ikke var på grønsværen, prøvede at støtte vores holdkammerater udefra bænken. 

- Jeg havde selvfølgelig håbet at spille, men sådan skulle det ikke gå. Så lærer man af det. Det er stadig stort at være med. Så må det blive en anden gang, det bliver min tur. Det tror jeg på nok skal komme. 

Kasper Hjulmand brugte Andreas Cornelius, Kasper Dolberg og Martin Braithwaite som angriber i stedet for den tidligere Superliga-stjerne. 

Og så kan vi ikke komme udenom, at VM i Qatar ligeledes handlede om alt andet end fodbold. Danmark skulle eksempelvis tage stilling til menneskerettigheder og et regnbuefarvet anførerbind før og under slutrunden. 

Selvom det politiske uden tvivl har fyldt en helt masse, så kunne landsholdet alligevel holde fokus på fodbolden. 

- Jeg føler ikke, vi blev påvirket af alt det udenom. Og det tror jeg heller ikke på. Jeg kan kun tale for mig selv, og jeg lavede ikke et eneste interview under VM, så jeg skulle ikke forholde mig til det foran et kamera eller en mikrofon. 

- Selvfølgelig var der en masse støj, men når vi trådte ind på trænings- eller kampbanen, så var der fokus på det. Så det føler jeg ikke, vi kan bruge det til særlig meget, selvom der var en masse snak og spørgsmål, lyder det afsluttende fra Jonas Wind. 

Danmarks næste mål er at kvalificere sig til EM i 2024, som skal spilles i Tyskland. 

I kvalifikationen venter Finland, Slovenien, Kasakhstan, Nordirland og San Marino.