Generelle

Spanien svarer igen

Frankrig dukkede op til VM-slutrunden i 2002 som indehaver af både VM- og EM-titlen, faldt igennem med et brag, og rejste hjem igen med en sidsteplads i puljen


Fredag 20.30
Spanien - Chile 1
Odds 1,50 Bet365

Det er altså sket før, at en forsvarende Europamester ikke har kunnet sætte sig igennem ved den efterfølgende VM-slutrunde.

Men det vil nu stadig være et chok af rang, hvis det skulle overgå Spanien, der gled igennem kvalifikationen til slutrunden på suveræn vis, og med en trup som de fleste trænere i verden ville slikke sig om munden over at få at arbejde med.

Der kræves en sejr over Chile, sandsynligvis, men det afhænger af Schweiz' kamp mod Honduras. Det ville dog være mærkeligt, om Del Bosque og hans mandskab som
udgangspunkt tør gå ud fra, at andet end sejren rækker.

Chile har spillet den fodbold, som man havde håbet at få at se fra deres side, men det kan komme til at svie til egen bag, at de er himmelråbene ineffektive foran kassen.

Det var de ellers ikke, da de kvalificerede sig hjemme i Sydamerika, men der bliver brændt chancer på samlebånd. Det er dog ikke sikkert, at de her kommer frem til lige så mange chancer, det spanske forsvar holder normalt et højere niveau end Schweiz og i særdeleshed Honduras.

England var i stand til at hive sig op ved hårrødderne, da en sejr var påkrævet for videre adgang. Tyskland formåede det samme. Jeg satser på, at også Spanien kan løfte sig.