Silkeborg hentede vigtig sejr i Vejle
1. division

Både Silkeborg og Vejle havde vel brug for tre point for at hænge på i toppen af NordicBet Ligaen. Udeholdet Silkeborg slap bedst fra opgøret.

Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg IF har ikke haft meget at juble over i denne sæson, hvor spillet og resultaterne har været meget svingende. Før opgøret ude mod Vejle torsdag aften var Silkeborg kun placeret som nummer syv i NordicBet Ligaen - fem point efter AC Horsens på andenpladsen og to efter Vejle, der var nummer fire.

Godt nok havde Silkeborg IF spillet en kamp færre end de andre i toppen af NordicBet Ligaen, men det ændrede ikke på, at holdet nok havde brug for de tre point for at få sat et pres på de andre hold.

Det startede også fint for Silkeborg, der spillede bolden godt rundt mod Vejle. Holdet kom foran efter et kvarters spil, hvor et hjørnespark blev slået i boksen. Her kom Silkeborg til en afslutning, der i første omgang blev reddet. Returen ramte en Vejle-mand, så ud til at gå ind, inden den blev sparket væk. Dommeren fløjtede da også for mål - et sekund, inden Dennis Flinta sikrede, at bolden med 100 procents sikkerhed var over stregen.

Flinta blev noteret for målet, men da dommeren havde fløjtet for mål, inden han scorede, bør det senere blive ændret til et selvmål. Målet fik dog ikke Silkeborg til at overtage opgøret, og Vejle kom hurtigt på 1-1.

10 minutter efter Silkeborgs 1-0 mål fik Vejle frispark på kanten af feltet - et stykke ude i højre side. Her sparkede Rasmus Hansen direkte mod mål. Skuddet var fladt og egentlig ikke specielt farlig, men Frans Dhia Putros valgte at forsøge at sparke bolden væk med sin højre fod i stedet for at tage den med venstre, som den lå til, og så fik han ikke ramt ordentligt på bolden, så den i stedet snød målmand Kasper Jensen til 1-1.

Og mens det så skidt ud for Silkeborg, dukkede angriber Morten Beck Andersen op og scorede sejrsmålet til 2-1 10 minutter før tid. Fire minutter før tid fik Christian Sivebæk i øvrigt rødt kort, hvilket ødelagde Vejles chancer for at få sat et tryk på til sidst.

Med sejren går Silkeborg på 24 point, hvilket er et færre end Vejle og to færre end AC Horsens på andenpladsen. Silkeborg er dermed med i topstriden igen.