CL-skandalen udvikler sig

Dinamo Zagrebs præsident har tidligere været under mistanke for aftalt spil i forbindelse med Champions League. Undersøgelse er i gang.

Teorien om aftalt spil i onsdagens bemærkelsesværdige Champions League-kamp mellem Dinamo Zagreb og Lyon har fået ny energi.

Lyon vendte 0-1 til en 7-1-sejr med seks mål efter pausen og snuppede dermed den videre adgang i turneringen for snuden af Ajax, der inden sidste spillerunde havde tre point og en målscore på syv mål bedre end franskmændene.

Ajax tabte hjemme med 3-0 til Real Madrid, og med Lyons utrolige comeback endte hollænderne med sorteper. Torsdag er der masser af steder blevet stillet spørgsmålstegn ved kroaternes manglende kampgejst efter pausen. Forsvaret sløsede, målmanden så mere end sløj ud ved flere scoringer og så er der episoden omkring franskmændenes femte mål, hvor den franske angriber Gomis går hen til Zagreb-forsvarsspilleren Vida for at tage bolden. Forsvarsspilleren blinker angiveligt til den franske angriber, hvilket flere steder bliver tolket som et signal om, at der er indgået en aftale omkring de franske scoringer.

Og nu viser det sig, at det ikke er første gang, at netop Dinamo Zagreb er i søgelyset, når det kommer til aftalt spil i Champions League. I 2009 blev klubbens præsident Zdravko Mamic nemlig sat under lup fra det kroatiske politi, der i samarbejde stillede skarpt på en mistænkelig udvikling i en Champions League-kvalifikationskamp mellem Dinamo Zagreb og Arsenal.

Dengang scorede Arsenal to hurtige mål inden for et minut i 2. halvleg og vandt til sidste med 3-0 i det første opgør i kvalifikationens 3. runde.

Efter onsdagens vanvittige kamp i Zagreb fyrede præsidenten klubbens træner Krunoslav Jurcic øjeblikkeligt efter kampen. Krunoslav Jurcic har kun været ansat siden juni i år.

- Jeg må sige, at det er med stor skam, at vi løber ind i så smertefuldt et nederlag. Det er det mest alvorlige nederlag i klubbens (europæiske) historie, sagde præsident Zdravko Mamic efter kampen.

I Frankrig er kampen også kommet under ekstra opmærksomhed. Kontrolagenturet for fransk online-gaming Arjel har nemlig indgået en undersøgelse af forløbet i kampen.

- Arjel skal sikre korrekt afvikling af sportskampe og er i gang med en undersøgelse. Resultatet vil forligge senere på eftermiddagen, siger en talsmand fra agenturet til nyhedsbureauet AFP.

UEFA bekræfter overfor bureauet, at man - endnu - ikke har modtaget nogen klage fra Ajax, der altså nu må nøjes med Europa League, mens franske spilselskaber melder om 'ingen unormal' aktivitet omkring kampen.