FC Karakterer: Wiland i verdensklasse

Det var først og fremmest målmandens aften, da FCK kom på tavlen med det samme i dette års udgave af Champions League med en hårdt tilkæmpet og ganske heldig 1-1 mod Juventus.

Johan Wiland – 6 bolde
Man frygtede det værste, da Wiland lige efter føringsmålet tabte et langskud og derefter var tæt på at begå straffespark i kampen om nedfaldet, men det var så også den usikkerhed, der var fra svenskeren. Han stod simpelt hen fremragende med et par vilde reflekser efter hjørnespark, en fodparade på en fri Tevez og flere fine indgreb undervejs. Den sjældne verdensklasse-karakter er fortjent her, selv om Wiland altså ikke holdt målet rent og også havde overliggeren med sig i en enkelt situation.

Lars Jacobsen – 3 bolde
Selv om Juventus var farligst i den modsatte side, havde kaptajnen sine problemer undervejs og kom  heller ikke ret meget med i det offensive spil. Fik også et par røfler fra trænerboksen undervejs på grund af forkert placering, så det var ikke den største kamp af Jacobsen mod den svære modstander.

Olof Mellberg – 4 bolde
Den store svensker fightede heroisk i luften og på jorden gennem samtlige 90 minutter, men satsede også halvvildt med en glidende tackling på Pirlo i feltet, der dog gik. Fik dum advarsel for brok lige før halvtid, der kan blive dyr senere i turneringen.

Ragnar Sigurdsson – 4 bolde
Fik hovedet på i klyngen, da Bengtssons indlæg endte for fødderne af Nicolai Jørgensen, og blev dermed noteret for en assist. Ellers leverede han det samme gigantiske forsvarsarbejde som sin makker Mellberg, bare uden advarsel.

Pierre Bengtsson – 4 bolde
Fik chancen efter et minut på et direkte frispark, der dog røg i muren, mens han var mere præcis et lille kvarter senere med frisparksindlægget til føringsmålet. Spillede meget en-mod-en mod Lichtsteiner og vandt faktisk de fleste af de dueller, mens han også havde luft til at være en trussel på flanken, når muligheden en sjælden gang bød sig. Hård advarsel for tidsudtrækning ved indkast – efter 48 minutter.

Christian Bolanos – 3 bolde
Der er noget ved Champions League, der bare inspirerer costaricaneren. Der var lækkert touch på bolden, fine løb og offensive tiltag, men desværre kun i de første 45 minutter. Forsvandt efter pausen, hvor han lavede et par fejl og heller ikke altid kom nok med tilbage i defensiv hjælp. Ud efter 79 minutter.

Claudemir – 3 bolde
Brasilianeren fylder utrolig meget med sit boldsøgende løbearbejde på midtbanen, men indsatsen blev skæmmet af flere fejlafleveringer, der også var ved at blive farlige til sidst. Et elegant chip over argentinske Tevez er til gengæld nok sat i den personlige scrapbog. Ud med fem minutter igen, da der skulle lukkes af.

Thomas Delaney – 4 bolde
Fik chancen fra start i kamp med den mere rutinerede Thomas Kristensen, og det gjorde den unge Delaney fornuftigt med masser af løbearbejde og forsøg på at lukke huller. Der blev dog arbejdet meget forgæves, og mange kreative bolde blev det ikke til, mens også hovedspilsstyrken kom til kort. Men bestemt en godkendt indsats.

Daniel Braaten – 3 bolde
Overraskelsen i startopstillingen efter kun 28 minutter på banen i FCK-trøjen, men den internationale erfaring var tydelig fra start med kropsstærkt spil, fine raids og masser af step-overs på Juventus-backen Lichtsteinger. Men han gik helt død efter pausen og lignede længe en udskiftning, der bare aldrig blev effektueret.

Nicolai Jørgensen – 4 bolde
Havde faktisk ikke held med så meget undervejs og fik heller ikke presset Pirlo bagfra, men hvad betyder det, når Nicolai Jørgensen stod rigtigt på et tidligt nedfald og bragte FCK i front, mens man også noterede et energisk og halvfarligt langskud efter pausen. Fyldte også godt fysisk, men havde ikke dommeren med sig i tvekampene.

Fanendo Adi – 3 bolde
Gik målrettet efter Ogbonna i luftkampene og må have været en generende oplevelse med sin fysiske tilgang til spillet. Fik også en enkelt mulighed, der desværre endte med en halvkold afslutning med venstrebenet, men han arbejdede godt og lignede ikke den første udskiftning efter 69 minutter.

Rurik Gislason – 3 bolde
Vanskelige arbejdsvilkår for den offensive islænding, der kom ind til et hold, der var presset helt i bund. Forsøgte sig med et par fremstød uden det store held.

Youssef Toutouh – udenfor bedømmelse
Champions League-debut i de sidste 10 minutter med et par livgivende los ud af forsvarszonen til følge.

George Margreitter – udenfor bedømmelse
Fik FCK-debut i de sidste fem minutter for Claudemir, da der skulle lukkes helt af.